CHP’li Tutdere: Avukatlar öncelikli risk grubuna dahil edilmeli!

CHP’li Tutdere: Avukatlar öncelikli risk grubuna dahil edilmeli!
25 Nisan 2021 13:15

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü makamında ziyaret etti.

 

 

Milletvekili Tutdere gerçekleştirdiği ziyarette, Abdülhamit Gül’e vefat eden annesi Saliha Gül için başsağlığı dileklerini ileterek Adalet Bakanlığı’nın Adıyaman’da yapımı devam eden ve yapılması planlanan yatırımları hakkında Bakan Gül’den bilgi aldı.

 

 

Milletvekili Tutdere, Adıyaman’ın Adalette Yaşadığı Sorunları Bakan Gül’e Aktardı

 

 

Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Tutdere, “Gerçekleşen ziyarette öncelikle vefat eden Annesi Saliha Gül için Sayın Bakan Abdulhamit Gül’e başsağlığı dileklerimi ve derin üzüntülerimi ilettim. Adıyaman’ımızın ve Adıyamanlı hemşerilerimizin adalette yaşadığı sıkıntı ve sorunları bizzat Bakan Gül’e aktardım. Bakan Gül’le Adıyaman Cezaevi’nin yapımı ve Adıyaman’lı hemşerilerimizin bu konuda yaşadığı mağduriyetler, Denetimli Serbestlik Bürosu’nun yeri, yapımı yılan hikâyesine dönen Besni Adliye Binası ile Adalet Bakanlığı’nın Adıyaman’a yapacağı diğer yatırımlara ilişkin konuları görüştük.” ifadelerini kullandı.

 

Avukatlar Öncelikli Risk Grubuna Dâhil Edilmeli

 

Milletvekili Tutdere Bakan Gül ile yaptığı görüşmede ayrıca, avukatların koronavirüs salgınında büyük bir fedakârlık ve özveriyle görevlerini yaptıklarını yapmaya da devam ettiklerinin altını çizerek, avukatların büyük riskler alarak savunma hakkının kutsallığıyla adliyelerde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Milletvekili Tutdere, “Avukatlar koronavirüs salgınından etkilenen kesimlerin başında gelmektedir. Avukatlar da bir an önce öncelikli risk grubunda yer alarak koronavirüs aşısından yaralanması gerektiğini özellikle Bakan Gül’e ilettik” dedi.