CHP’li Tutdere: AKP iktidarı yerli tütüncüye hapis, yabancıya ise ödül verdi!

CHP’li Tutdere: AKP iktidarı yerli tütüncüye hapis, yabancıya ise ödül verdi!
8 Ocak 2022 07:33

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında tütün ticaretine 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngören yasanın yürürlüğe girmesine, ‘Bu insanlar nasıl geçinecek, taş mı yiyecekler?’ ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

 

 

Milletvekili Tutdere TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında tütünden geçimini sağlayan yüz binlerce vatandaşın işinden ve gelirinden olduğunun altını çizerek hapis cezası öngören yasanın ertelenmesi daha sonra da gerekli çalışmaların yapılarak hapis cezasının ortadan kaldırılması için AKP milletvekillerine çağrıda bulundu.

 

 

Sarayda bayram havası, tütün üreticileri arasında yas hâkim

 

 

Tütün ticaretine 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasının yürürlüğe girmesiyle sarayın uluslararası sigara şirketlerine verdiği sözü tutmanın mutluluğunu yaşarken yüz binlerce tütün üreticisinin ise işini kaybettiğini vurgulayan Milletvekili Tutdere, “AKP iktidarının sarmalık tütün ticaretine hapis cezası öngören zulüm yasası 1 Ocak 2022 tarihinde yürürlüğe girdi. Sarayda bayram havası, tütün üreticileri arasında ise yas hâkim. Saray uluslararası şirketlere verdiği sözünü tutmanın mutluluğunu yaşarken, Adıyaman ve Malatya başta olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında yüz binlerce tütün üreticisi, esnaf ve bu işten geçimini sağlayan yurttaşlarımız işini kaybetti, gelirinden oldu; yüz binlerce ailenin, gencin, çocuğun hayalleri yıkıldı, dünyası karardı.” dedi.

 

 

Geçimini tütünden sağlayan yüz binlerce tütüncünün büyük mağduriyet yaşadığını ifade eden Milletvekili Tutdere, yerli tütün üreticisine hapis cezası verilirken yabancı sigara şirketlerinin ise ödüllendirildiğini vurgulayarak tütüne hapis cezası getiren yasanın önce ertelenmesi, daha sonra da gerekli düzenlemelerin yapılarak hapis cezasının tamamen ortadan kaldırılması için AKP milletvekillerine çağrıda bulundu.

 

 

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, ‘Sizleri milletin sesini dinlemeye davet ediyorum’ ifadelerini kullanarak tütüne hapis cezası getiren yasanın önce ertelenmesi sonra da tamamen ortadan kaldırılması için AKP milletvekillerine çağrıda bulunan Milletvekili Tutdere, “Soruyorum sizlere: Bu insanlar nasıl geçinecek, taş mı yiyecekler? Mutlu musunuz, vicdanınız rahat mı? Bu mu yerli ve millî AK PARTİ? Yerliye hapis, yabancıya ödül. Sizleri bir kez daha milletin sesini dinlemeye davet ediyorum. Yazıktır, günahtır! Gelin, iş işten geçmeden bu cezayı erteleyelim, sonra da tamamen ortadan kaldıralım” ifadelerini kullandı.