CHP’li Tutdere: AKP iktidarı köylüyü bir bardak suya hasret hale getirdi!

CHP’li Tutdere: AKP iktidarı köylüyü bir bardak suya hasret hale getirdi!
21 Ekim 2022 11:03

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Besni ve Kahta ilçelerine bağlı bazı köylerde yaşanan içme suyu sorununu TBMM gündemine taşıdı, sorunun çözümü için iktidara seslendi.

 

 

Ülkenin birçok yerleşim yerinde olduğu gibi Besni ve Kahta ilçelerinde içme sularını sondajdan sağlayan köylülerin elektrik zamları nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını dile getirerek köylülerin yaşadıkları sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıyan Milletvekili Tutdere, AKP iktidarının köylüyü bir bardak suya hasret hale getirdiğini söyledi.

 

 

İçme Sularını Sondajdan Sağlayan Köylüler Elektrik Zamları Nedeniyle Büyük Bir Mağduriyet Yaşıyor

 

 

Besni ilçesine bağlı Eğerli, Uzunkuyu, Karagüveç, Sugözü, Çaykara, Bereketli, Boncuk köyleri ile Kahta ilçesine bağlı Yolaltı, Koçtepe, Sırakaya, Damlacık ve Eski Kâhta köylerinde yaşanan içme suyu sorununu TBMM gündemine taşıyan Milletvekili Tutdere, “Geçtiğimiz hafta Besni ilçemizin Eğerli, Uzunkuyu, Karagüveç, Sugözü, Çaykara, Bereketli, Boncuk köyleriyle Kâhta ilçemizin Yolaltı, Koçtepe, Sırakaya, Damlacık ve Eski Kâhta köylerini ziyaret ettik. Bu köylerimizde, Adıyaman’da başka birçok köyümüzde içme suları sondajdan sağlanıyor.” dedi.

 

 

 

 

Türkiye’nin Birçok Köyünde Su Koladan Ve Sütten Pahalı Hâle Gelmiş Durumda

İçme suyunu sondajdan sağlayan köylülerin elektriğe yapılan fahiş zamlar nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadıklarını dile getiren Milletvekili Tutdere, “İçme sularını sondajdan sağlayan köylüler özellikle elektrik zamları nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşıyorlar. Muhtarlarımız ve köylülerimiz artık su faturalarını ödeyemediklerini söylediler. Bu köylerimizde ve Türkiye’nin birçok köyünde su koladan ve sütten pahalı hâle gelmiş durumda.” ifadelerini kullandı.

 

 

Köylülerimizin Su Çilesine Son Verin

Köylerin içme suyu sorununun çözümü için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile iktidara çağrıda bulunan Milletvekili Tutdere, “AKP iktidarı köylüyü bir bardak suya hasret hâle getirmiş durumda. Buradan Enerji Bakanlığı’na ve iktidara şu çağrıyı yapıyoruz: Köylülerimizin içme suyu sorununu çözün, GES’ler konusunda gerekli desteği verin, köylümüzün su çilesine son verin.” şeklinde konuştu.