CHP’li Tutdere: Adıyaman’ın kırmızı renge bürünmesi çiğ köfte partileriyle açıklanamaz!

CHP’li Tutdere: Adıyaman’ın kırmızı renge bürünmesi çiğ köfte partileriyle açıklanamaz!
17 Mart 2021 10:16

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere Mercan TV’de yayımlanan Ankara Gündemi programına konuk oldu.

 

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan koronavirüs risk haritasında Adıyaman’ın kırmızı renkte olması ve aşılama konusunda açıklamalarda bulunan Milletvekili Tutdere, “İktidar gerekli tedbirleri alarak vatandaşlarımızı koruyamadı, aşılama konusunda da sınıfta kaldı.” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Adıyaman’ın Kırmızı Renge Bürünmesi Çiğ Köfte Partileriyle Açıklanamaz

 

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan koronavirüs risk haritasında Adıyaman’ın kırmızı olmasının bir Adıyaman Milletvekili olarak kendisini üzdüğünü dile getiren Milletvekili Tutdere, “Koronavirüs risk haritasında Adıyaman’ın kırmızı olması bir Adıyaman Milletvekili olarak beni gerçekten üzmektedir. Adıyaman ve Adıyaman halkı bu durumu hak etmiyor. Pandeminin başından itibaren gerekli tedbirlerin alınması gerektiği, alınmadığı takdirde Adıyaman’ın çok büyük bedeller ödeyeceği konusunda Adıyaman’ı yönetenleri ve iktidarı uyarmıştık. Adıyaman’ın bu seviyeye gelmesinin nedeni, çiğ köfte partileriyle veya vatandaşların duyarsızlığıyla açıklanamaz. Koronavirüsün bu aşamaya gelmesindeki faturayı halka kesmek büyük haksızlıktır.” şeklinde konuştu.

 

 

150 Yataklı Devlet Hastanemiz Hizmet Verse Adıyaman’ın Rengi Kırmızı Olmayacaktı

 

 

Koronavirüs vakalarında yaşanan artışın nedenlerinden birisinin de Adıyaman’daki yetersiz sağlık tesisleri olduğunu dile getiren Tutdere, “Koronavirüsün bu aşamaya gelmesinin en önemli nedenlerinden birisi Adıyaman’daki sağlık tesislerinin yetersizliğidir. Koca şehirde bir tane hastane var. Bugün, 150 Yataklı Devlet Hastanesi hizmet verseydi veya bir pandemi hastanemiz olsaydı koronavirüs risk haritasında Adıyaman’ın rengi kırmızı olmayacak, belki de koronavirüs savaşında yüzlerce canımız yaşamını yitirmeyecekti.” dedi.

 

 

“İktidar Aşılama Konusunda da Sınıfta Kalmıştır”

 

 

İktidar tarafından vaat edilen hiçbir aşının zamanında Türkiye’ye gelmediğini ve iktidarın aşılama konusunda da sınıfta kaldığını dile getiren Milletvekili Tutdere, “Sağlık Bakanlığı tarafından aralık ve ocak aylarında Türkiye’ye geleceği söylenen aşılar maalesef gelmedi, gelmediği için de aşılama kaplumbağa hızıyla ilerlemektedir. Dünya’da aşı konusunda ciddi bir sıkıntı olduğu dile getirilse de bu kesinlikle haklı bir gerekçe değildir. Dünya geneline baktığımızda nüfusunun yüzde 30’undan fazlasını aşılayan ülkeler mevcut. Dolayısıyla iktidarın aşı temini konusunda eksik kaldığını söyleyebiliriz. Dolaysısıyla iktidarın aşılama konusunda gerekli hassasiyeti göstererek yurttaşlarımıza verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Vali ve Kaymakamlara Çağrıda Bulundu

 

 

Koronavirüsün yayılmasının önüne geçmek ve Adıyaman’ın risk haritasındaki renginin değişmesi için Adıyaman Valisi başta olmak üzere, Adıyaman’da görev yapan tüm bürokratlara ve Adıyaman halkına çağrıda bulunan Milletvekili Tutdere, “Adıyaman Valisi başta olmak üzere, şehrimizin dört bir yanında görev yapan Kaymakamlarımız ve Adıyaman’ı yöneten tüm bürokratlara çağrıda bulunuyorum. Gerekli tedbirleri alarak vatandaşlarımızı bu virüsten koruyun. Nüfusu Adıyaman’ın nüfusundan fazla olan birçok çevre ilde bugün vaka sayısı Adıyaman’ın gerisindeyse burada bir sorun var demektir. Bu faturayı sadece vatandaşa ihale etmek doğru değildir, burada tedbirler konusunda yetersizlik var. Şu an bir pandemi mücadelesi içindeyiz valilik, bürokrasi ve yerel yönetimler bu işi ciddiye alıp gerekli tedbirleri mutlaka almalı. Lütfen tedbirlere uyalım Adıyaman’ı bu ayıptan kurtaralım. Hem Adıyaman’ı bu ayıptan kurtaralım hem de sevdiklerimizin hayatını kurtaralım.” dedi.