CHP’li Tutdere: Adıyaman’da Tunca ailesinin 36 bin Lira elektrik borcu var, 1 yıldır elektrikleri kapalı!

CHP’li Tutdere: Adıyaman’da Tunca ailesinin 36 bin Lira elektrik borcu var, 1 yıldır elektrikleri kapalı!
30 Nisan 2022 09:55

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Merkez’de fatura borcu nedeniyle evinde bir yıldır elektrik bulunmayan Emine Tuncan’ı ziyaret etti. Tuncan, “Yaklaşık 1 yıldır evimde elektrik yok. Toplam 36 bin lira elektrik borcum var, icralık oldum. Hiç bir gelirim yok bu parayı ben nasıl öderim.” dedi.

 

 

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, elektriği yaklaşık bir yıl önce kesilen ve altı çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi veren Emine Tuncan’ı evinde ziyaret etti. Tutdere’ye CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet de eşlik etti.

 

 

Faturasını Ödeyemediği İçin Çocuklarını Karanlıkta Uyutmak Zorunda Kalan Milyonlar Var

 

 

Türkiye’de faturasını ödeyemeyen ve karanlığa mahkûm edilen milyonlarca yurttaşın olduğunu dile Milletvekili Tutdere, “Türkiye’de sizin gibi milyonlarca insan karanlıkta kalıyor. Çoğu komşularının desteğiyle, çoğu da karanlıkta kalarak hayatını idame ettirmeye çalışıyor. Genel Başkanımız sizler gibi insanların seslerini duyurabilmek için elektrik faturasını yatırmadı, o da bir haftadır karanlıkta kalıyor. Sizlerin sesini duyurabilmek için böyle bir eylem başlattı. İnşallah Türkiye’yi yönetenler, sizin bu halinizi görürler. Gerçekten yoksulluk artmış durumda, sizin gibi faturasını yatıramadığı için çocuklarını karanlıkta uyutmak zorunda kalan milyonlar var. Bu sorunun mutlaka çözülmesi lazım, çözülmesi için de iktidarın bu duruma el atması lazım. Elektrik borcunu ödeyemeyen abonelere yardımcı olması lazım. Bu konuda bizlere ne düşüyorsa yapacağız, sizin sesinizi duyuracağız. Bu sorun çözülene kadar takipçisi olacağız. Herkesin hayatını aydınlıkta idame ettireceği bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bize ne düşüyorsa yanınıza olacağız, sizlerin sesi olacağız.” dedi.

 

 

 

 

“Bir Yıldır Elektriğimiz Yok, 12 Bin Liralık Borç Faizle Birlikte 36 Bin Liraya Yükseldi”

Yaklaşık bir yıldır elektriksiz yaşadıklarının altını çizerek faiziyle birlikte 36 bin lira elektrik borcu olduğunu dile getiren Emine Tuncan, Geçen yıl ramazan ayından önce elektriğimiz kesildi ve bir yıldır elektriğimiz yok. Borcumuzun anaparası 12 bin liraydı, faiziyle birlikte 36 bin liraya yükseldi. Şu anda icralığım. Borçlar üst üste birikti, faturaları ödeyemiyorum ödeyecek gücüm yok. Günlük rutin işlerimi komşularımızdan çektiğimiz seyyar elektrik ile halletmeye çalışıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Paramız Olmadığı İçin Acil İhtiyacımız Olan İlaçları Dahi Alamıyoruz”

 

 

Hiçbir gelirleri olmadığını ifade eden Emine Tuncan, ‘Devletten aldığımız üç kuruş parayla hayatımızı idame ettirmeye çalışıyoruz’ ifadelerini kullanarak, “Üç çocuk okutuyorum, çocuklarımdan birisi okula servisle gidiyor. Kızım servise binmeye utanıyor. Kaç aydır kızımın servis parasını veremiyorum. Servisçiler sağ olsunlar onlar bari durumumuzu anlayıp anlayış gösteriyorlar. Kızım en sonunda okula gitmeyeceğim dedi. Hiçbir gelirim yok, aldığım sosyal yardımla hayatımı idame ettirmeye çalışıyorum. Önceden eşim para gönderiyordu, 6-7 aydır o da para göndermiyor. Koah hastasıyım, kalp kapağımda çökme var ilaç bile ilacı alamıyoruz. Ocak ayında ilaç yazdırdık, para olmadığı için gidip alamıyoruz. Çünkü zor durumdayım. 6 çocuğum var, çalışan yok, bir gelirim yok. Sosyal Hizmetler 1.600 lira para veriyor, sosyal yardım da iki ayda bir 500 lira veriyor. Bu parayla geçinmeye çalışıyorum.” dedi.