CHP’li Tutdere: Adıyaman’da kelimelerle anlatılamayacak kadar kötü bir tablo var!

CHP’li Tutdere: Adıyaman’da kelimelerle anlatılamayacak kadar kötü bir tablo var!
8 Şubat 2023 08:22

Sadece bölgeyi değil, ülkeyi sarsan 7.4 büyüklüğünde depremin üzerinden 30 saat geçmesine rağmen, en çok yıkımı yaşayan Adıyaman’da kurtulanlar aç, susuz, donmak üzere; enkaz altındakiler ise kurtarılma umuduyla yaşam savaşı veriyor. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Tüm ülkeye ve tüm dünyaya arama kurtarma ekibi çağrısı yapıyoruz” dedi.

 

 

Geceyi -5 derece soğukta geçiren Adıyaman ve ilçelerindeki vatandaşlar, depremin üzerinden 30 saat geçmesine rağmen yaşam savaşı veriyor. AFAD Başkanı Yunus Sezer’in “Ulaşılmayan bir bölgemiz yok” ifadelerinin aksine, arama kurtarma ekiplerinden umudu kesen vatandaşlar kendi olanaklarıyla yakınlarını enkazdan kurtarmaya çalışıyor.

Gölbaşı ilçesinden sesini duyurmaya çalışan vatandaşlar, “Gölbaşı’mız depreme yenik düştü. Birçok kişi an itibarıyla enkaz altında. Daha kurtarma ekipleri ilçeye ulaşmadı” paylaşımları yaptı. İlde elektrik, su, yiyecek, barınma sıkıntısı yaşanıyor. Geceyi hemşerileriyle geçiren CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere sağ kalanların aç ve donmak üzere, enkaz altındakilerin ise hala kurtarılmayı beklediğini söyledi.

 

 

“KELİMELERLE ANLATILAMAYACAK KADAR KÖTÜ BİR TABLO VAR”

 

 

Adıyaman Milletvekili Tutdere, Adıyaman’ın 30 saattir arama ve kurtarma ekip ve ekipmanlarını beklediğini belirterek, “Adıyaman’da kelimelerle anlatılamayacak kadar kötü bir tablo var. Yüzlerce bina yıkıldı, enkazda kurtarılmayı bekleyen binlerce insanımız var. Çok geniş alanda yıkım olduğu için mevcut arama kurtarma çalışmaları yetersiz.

Vatandaşlar kendi İmkanlarıyla enkaz altından canlarını çıkarmaya çalışıyor. Mevcut ekipler ve gönüllüler yardım için çırpınıyor ama herkesin eli kolu bağlı. Çünkü hem ekip hem ekipman eksiği had safhada. Adıyaman 30 saattir arama kurtarma ekipleri ve ekipman desteğini bekliyor. Sesimizi duyan herkese sesleniyoruz: İnsanların kaderine terk edildiği Adıyaman’da arama kurtarma ekibine ihtiyacımız var.

Adıyaman’da kritik saatler yaşıyor. Tüm ülkeye ve tüm dünyaya arama kurtarma ekibi çağrısı yapıyoruz. Elektrik yok, hava çok soğuk. Sağ kalanlar aç ve donmak üzere, enkaz altındakiler hala kurtarılmayı bekliyor” dedi.