CHP’li Tığlı: Yalan ve yalancıların mumu sönecek, ülke aydınlanacak!

CHP’li Tığlı: Yalan ve yalancıların mumu sönecek, ülke aydınlanacak!
9 Aralık 2021 18:07

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, AKP’nin Bütçe Yalanlarına TBMM’de Yaptığı Konuşma İle Tepki Gösterdi.

 

 

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçelerinin görüşüldüğü 4’ncü günde TBMM’de tartışmalarla devam etti.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Genel Kurul’da yaptığı konuşma da TÜİK’in aslında Tayyip’i Üzmeyen İstatistikler Kurumu olduğunu, yalanlarıyla işçiyi, memuru, emekliyi, asgari ücretliyi, çiftçiyi üzen bir kuruma dönüştüğünü dile getirdi. Konuşmasında gelir dağılımının sürekli bozulduğunu, üretimin azaldığını, insanların sürekli yoksullaştığını ve açlığa mahkûm edildiğini, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği yanlışları ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara geldiğinde neler yapacağını ifade etti.

 

 

AKP İktidarı La Fontaine’den Masallar Anlatarak Halkı Kandıramaz

 

 

Ülkemizin borç içine battığını, insanların geçinemediğini, tencerelerin kaynamadığını ve faturaların artık ödenemeyecek noktaya geldiğini genel kurulda dile getiren Tığlı, ‘TÜİK tüm verilerini, saraydan aldığı siparişe göre açıklıyor. Nasıl olsa şahsım hükûmeti “Yok, şu kadar büyüdük; yok, bu kadar büyüdük; yok, şahlanıyoruz; yok, uçuyoruz” diye La Fontaine’den masallar anlatarak halkı kandırıyor” dedi.

CHP’li Tığlı, AKP iktidarının işine gelmeyen her ekonomik ve siyasi gelişmede “Yok, birileri düğmeye bastı; yok, dış güçler” diyerek mağdur edebiyatı yapmasını da eleştirerek 2002 yılından beri çeşitli iç ve dış ittifaklarla bir olup cumhuriyet kazanımlarını yok etmek ve değiştirmek için kimlerin düğmeye bastığını, aydınları ve muhalifleri sindirmek için yargıyı vesayet altına alan, mahkemelere hâkim ve savcı atayan, asılsız iddianamelerle birçok kişiyi mahkûm eden siyasi partinin kim olduğunun cevaplanmasını isterken, ordumuzun komuta kademesi nasıl tarumar edildiğini, kumpas kurulurken, yönetici kadrolarına cemaatçiler, tarikatçılar getirilirken bu ülkeyi hangi siyasi parti yönettiğini kürsüden AKP’li vekillere sordu.

 

 

Dış güçler ve düğme masallarının da yatsıya kadar yanan mum misali olduğunu ifade eden Tığlı, “ilk genel seçimlerde bu yalanlar tamamen sönecek tarih sayfalarında yerini alacaktır” vurgusunu yaptı.

Necati Tığlı, “ihalelerin dolarla yapılarak zararın millete, kazancın çetelere fatura edildiğini, asgari ücretlinin, emeklinin, işçinin cebinden parasının, sofrasından ekmeğinin alınarak insanların açlığa mahkûm edildiğini, Merkez Bankasındaki 128 milyar doların çetelere satıldığını, gençlerin hayal kurma gücünün çalındığını, fakir fukaradan, garip gurebadan alınan vergilerin AKP yandaşların ve tefecilere dağıtıldığını” ifade etti.

 

 

Yetkiden Önce Dolar 4 Lira 50 Kuruştu Yetkiden Sonra 14 Lira

 

 

Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin bu ülkeyi hem ekonomik hem siyasal anlamda sınıfta bıraktığını da örneklerle açıklayan Tığlı, “2018 yılında “Yetkiyi verin” denildiğinde doların 4 lira 50 kuruş; Euro’nun da 5 lira 50 kuruş lira civarındaydı; ama bugün dolar 14, Euro 16 liraya dayandı. Benzin 6 liraydı; bugün 10 lirayı geçti. 5 litre ayçiçeği yağı 42 liraydı; bugün 135 lira. Et, süt, yumurta, çay, çorba hepsinin fiyatı 3-4 kat arttı” dedi.

 

 

TÜİK’mi? Tayyip’i Üzmeyen İstatistikler Kurumu mu?

 

 

Konuşmasında TÜİK’in açıkladığı verilerin hangi boyutlara ulaştığını hem düşündürücü, hem de mizahi yönden vurgu yapan Tığlı, “TÜİK’e göre, aslında Süleyman Soylu’nun insan hakları savunucusu olduğunu, Mustafa Varank’ın şu an Mars’ta olduğunu, Fatih Dönmez’in şu an Meclis bahçesinde dünyanın en büyük petrol kuyusunun başında olduğunu ve emeklilerimizin aslında tek derdinin “Tatillerini İtalya’da mı yoksa Yunanistan’da mı yapalım diye bir rezervasyon telaşı peşinde koştuğunu ifade ederken, çiftçimizin tek sorununun, kazandığı paraları yatıracak bir banka bulamadığını ve hatta dünyanın sayılı ilk 500 üniversiteden 200’ünün bizim ülkemizde ki üniversiteler olduğunu ve ülkemizin aslında demokrasi de zirvede, kadın haklarında en önde ve insan haklarında Nirvana’da olduğunu” nükteli bir dille ifade etti.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “her yalanın ve yalancının mumunun söneceği bir vakit vardır ve o vakit geldiğinde inanın TÜİK’in söylediği yalanlar bitecek, Cumhuriyet Halk Partisinin söyleyeceği gerçekler başlayacaktır. Yani yandaş TÜİK yayını son bulacak, halkçı ve halkın menfaatlerini koruyan gözeten TÜİK yayını başlayacak ve o gerçek sadece TÜİK’i değil, tüm Türkiye’yi aydınlatacak” dedi.