CHP’li Tığlı: TÜİK’e göre Soylu hak savunucusu, Varank Mars’ta, Nebati Nobel aldı!

CHP’li Tığlı: TÜİK’e göre Soylu hak savunucusu, Varank Mars’ta, Nebati Nobel aldı!
13 Aralık 2021 07:12

2022 yılı bütçe görüşmelerinde en tartışmalı bakanlık bütçesi İçişleri Bakanlığı bütçesi ise en tartışmalı kurum da TÜİK’ti.

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretini bahçe kapısını dahi kapatarak engelleyen TÜİK Başkanı bütçe görüşmesine katılmadı.

 

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu bu kararı yerinde bularak, “Buraya gelmemişler. Gelmemeleri gerekir. Öyle bir TÜİK’in, öyle bir kamu kurumunun burada olmaması gerekir. Milletin temsilcilerinin yüzüne bakacak durumunun olmaması gerekir, onun için gelmelerini istemedik” dedi.

 

 

Muhalefet adına yapılan tüm konuşmalarda da TÜİK hedefti. CHP’li Süleyman Bülbül, resmi enflasyon rakamları ile yeniden değerlenme oranları arasındaki farka dikkat çekti, “Yapmış olduğu, işlemiş olduğu ‘belgede sahtecilik’, ‘resmî evrakta sahtecilik’ suçundan yargılanacak” dedi.

 

 

CHP’li Necati Tığlı da TÜİK’in güvenilmezliğini, “TÜİK’e göre, Süleyman Soylu insan hakları savunucusu; Mustafa Varank şu an Mars’ta, Fatih Dönmez Meclis bahçesinden çıkan dünyanın en büyük petrol kuyusunun başında, Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Nobel Ekonomi Ödülü, Merkez Bankası’nda da 260 milyar dolar var” sözleriyle ti’ye aldı.