CHP’li Tığlı, TRT’de yayınlanan ‘Teşkilat’ dizisini RTÜK’e şikâyet etti!

CHP’li Tığlı, TRT’de yayınlanan ‘Teşkilat’ dizisini RTÜK’e şikâyet etti!
15 Aralık 2021 06:21

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, TRT’de Yayınlanan Teşkilat Adlı Diziyi RTÜK’e Şikâyet Etti.

 

 

 

TRT’de yayınlanan Teşkilat adlı dizinin 12 Aralık 2021 tarihinde yayınlanan bölümünde “Yıldırım” adlı terörist karakterle, MİT mensubu “Serdar” adlı karakterin konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sıkça kullandığı “Geliyor Gelmekte Olan” sözü “Yıldırım” adlı terörist karaktere kasıtlı bir şekilde söyletilmişti.

 

 

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın iktidar adına mektup okuduğu, İktidarın propaganda mecrası olan ve vatandaştan aldığı paralar ile yayınına devam eden TRT’de yayınlanan Teşkilat adlı dizide hayırsever bir iş adamı görünümlü olan ama perde arkasında uluslararası bir komplo ağının karanlık bir temsilcisi ve terör finansörü olan “Yıldırım” adlı karakterin, MİT mensubu olan “Serdar” adlı karaktere söylediği “Ama Benim her zaman bir B planım vardır. Geliyor Gelmekte Olan Serdar, Geliyor Gelmekte Olan” ifadeleri çok çirkin bir yaklaşımdır” dedi.

 

 

TRT televizyonlarında son yıllarda iktidarın propagandalarına yönelik çekilen dizilerden birisi olan Teşkilat adlı dizi için TRT’ye, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’a muhalefet ettiği için ceza verilmesi gerektiğini ifade eden CHP’li Tığlı, “Kamu kurumu olan TRT’nin Teşkilat adlı dizisinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sıkça kullandığı “Geliyor Gelmekte Olan” sözünün terör örgütü temsilcisi rolünde ki bir karakterin diline sakız edilerek yayınlanmasına izin verilmesi hem terör örgütleri ile yapılan mücadeleye zarar vermekte hem siyasi ahlakla bağdaşmayan utanç verici bir yaklaşımdır” dedi.

 

 

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın RTÜK’e verdiği dilekçe şu şekilde:

 

 

RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU’NA

 

 

Devlet Kurumu olan TRT televizyonlarında son yıllarda iktidarın propagandalarına yönelik çekilen dizilerden birisi olan Teşkilat adlı dizinin 12 Aralık 2021 tarihinde yayınlanan bölümünde “Yıldırım” adlı terörist karakterle MİT mensubu “Serdar” adlı karakter ile olan konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sıkça kullandığı “Geliyor Gelmekte Olan” sözü kasıtlı bir şekilde söyletilmiştir.

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın iktidar adına mektup okuduğu ve İktidarın propaganda mecrası olan ve vatandaştan aldığı paralar ile yayınına devam eden TRT’de yayınlanan Teşkilat adlı dizide hayırsever bir iş adamı görünümlü olan ama perde arkasında ise uluslararası bir komplo ağının karanlık bir temsilcisi ve terör finansörü “Yıldırım” adlı karakteri ile MİT mensubu olan Serdar arasında geçen konuşma şu şekilde gerçekleşmiştir.

 

 

Serdar: Bekle, otur.

Yıldırım: Sende son zamanlarda böyle icapsız bir alışkanlık tesis oluştu Aklına estikçe eline silah alıp beni alıkoyamazsın…

Serdar: Alıkoyarım. Kimseden de izin almam. Sen bu hainlikleri yaptığın sürece durmaya da niyetim yok.

Yıldırım: Şu haline bak! Çaresizlik ne kötü bir şey. Ne kadar da öfkelisin. Ama senin öfkeni bile ben kontrol ediyorum. Senin sahibin benim Serdar.

Serdar: Sen öyle sanmaya devam et. Geçti o günler. Koruyamadın profesörünü

Yıldırım: Olabilir. Ama Benim her zaman bir B planım vardır. Geliyor Gelmekte Olan Serdar, Geliyor Gelmekte Olan bundan geri dönüş yok artık.

Kamu kurumu olan TRT’nin dizilerinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sıkça kullandığı “Geliyor Gelmekte Olan” sözünün terör örgütleri temsilcilerinin diline sakız edilerek yayınlanmasına izin verilmesi hem terör örgütleri ile yapılan mücadeleye zarar vermekte hem siyasi ahlakla bağdaşmamaktadır.

Yukarıdaki ifadeler, 6112 sayılı Yasa’nın 8. Maddesinin birinci fıkrasının;

(b) bendinde ifade edilen, “Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz”,

(c) bendinde belirtilen, “Hukukun üstünlüğü, adalet ve tarafsızlık esasına aykırı olamaz”,

(ç) bendinde ifadesini bulan, “İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez”,

(j) bendinde yer alan, “Haksız çıkarlara hizmet eden ve haksız rekabete yol açan unsurlar içeremez”,

(k) bendinde ifadesini bulan, “Siyasî partiler ve demokratik gruplar ile ilgili tek yönlü veya taraf tutar nitelikte olamaz” hükümlerine aykırıdır.

Söz konusu yayın kuruluşlarının bu yayınları ile ilgili, yukarıda belirttiğim yasa hükümleri doğrultusunda değerlendirilerek gereğinin yapılması ve sonucun tarafıma bildirilmesi hususunu rica ederim.