CHP’li Tığlı: TOKİ’yi bölgeden uzak tutun!

CHP’li Tığlı: TOKİ’yi bölgeden uzak tutun!
5 Ağustos 2021 10:52

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Manavgat, Antalya, Muğla ve daha birçok ilimizde yanan ormanlık alanların tekrar eski haline, canlı popülasyonuna ve ekolojik dengesine dönebilmesi için yapılacak çalışmaların çok özenli ve titiz bir şekilde yürütülmesi gerektiğini” ifade etti.

 

 

Yanan ormanlık alanların yüzyıllardır aynı ağaç türlerine yani kızılçamlara ev sahipliği yaptığını ifade eden Tığlı, “Yanan alanlara, Ege ve Akdeniz ormanlarının doğal türleri olan kızılçamdan başka bir ağaç türünün dikilmesi ya da tohumlarının atılması bölgenin doğal yapısını ve iklimi tamamen değiştirecektir. Var olan tüm güzellikleri bozacaktır” dedi.

 

 

Yanan Alanlara Başka Tür Ağaç Dikmek Ekosistemi Bozar

 

 

CHP’li Tığlı, “yanan ormanlık alanlara zeytin, incir ve benzeri meyve ağaçlarını dikmek hatta dikmeyi düşünmek bile ekolojik dengeye büyü zarar verecektir. Zaten yanan alanlarda ağaçlandırma çalışması yapacağız diye belki birçok alan da turizm planları yapılmaya başlanmıştır bile. Bunun örneklerini daha önce hep birlikte defalarda gördük” hatırlatmasını yaptı.

Devasa büyüklükte orman alanlarının yandığını ve dokuzuncu gününde hâlâ yanmaya devam ettiğini sözlerine ekleyen Milletvekili Necati Tığlı, “zaten yanan alanlar kendi haline bırakılırsa, sonbahar yağışlarıyla birlikte beslenen toprakta 2022 yılının bahar aylarında kızılçamların yeniden sürgün vereceğini, 3-5 yıla kalmadan da tekrar yemyeşil ve boyları 2-3 metreyi bulan ormanlık alanlara döneceğini” söyledi.

 

 

TOKİ’yi Bölgeden Uzak Tutun

 

 

TBMM Başkanlık Divanı ve CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Sakın ola ki AKP iktidarı, yanan ormanlık alanları köylüye ev yapacağız bahanesiyle turizm için yapılaşmaya, imara açma planları yapmasın. Bu ormanlık alanların her bir karışı orada yaşayan yurttaşlarımızındır, milletimizindir. TOKİ’yi o bölgeden uzak tutun ve sadece yangından zarar gören yurttaşlarımıza hakettikleri parayı verin. Bakın bakalım, yurttaşlarımız o bölgenin bir karışına bile zarar vermeden, doğayı talan etmeden, kırmadan dökmeden nasıl bölgeye uygun evler yapıyorlar” dedi.