CHP’li Tığlı: Soru önergesindeki soruları anlamayan kişiden Milli Eğitim Bakanı olmaz!

CHP’li Tığlı: Soru önergesindeki soruları anlamayan kişiden Milli Eğitim Bakanı olmaz!
15 Haziran 2022 10:34

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Millî Eğitim Bakanlığı’nda yaşanan yolsuzlukları ve bu yolsuzlukları yapanların kimler olduğunu öğrenmek için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle 27 Nisan’da şu soruları sormuştu.

 

 

· 2018-2022 yılları arasında Bakanlığınız ile Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlarda yolsuzluk nedeniyle soruşturma veya dava açılan bürokrat var mıdır? Varsa yıllara göre dağılımı nedir? Bu kişilerin görevleri nelerdir? Bu yıllar arasında yolsuzluk nedeniyle görevden alınan bürokrat var mıdır? Varsa yıllara göre dağılımı nedir?

· 2018-2022 yılları arasında Bakanlığınız ile Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlarda yolsuzluk nedeniyle soruşturma veya dava açılan personel var mıdır? Varsa yıllara göre dağılımı nedir? Bu kişilerin görevleri nelerdir? Bu yıllar arasında yolsuzluk nedeniyle görevden alınan personel var mıdır? Varsa yıllara göre dağılımı nedir?

 

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yukarıda ki sorulara verdiği yanıtın sorularla alakalı olmadığını ifade eden CHP’li Tığlı, “Millî Eğitim Bakanlığı’nda ki koskoca bakanlık makamında oturan bir kişinin, kendisine sorulan soruları anlamaması ve konuyla alakası olmayan ilginç cevaplar vermesi milli eğitimin hangi düzeyde ve kimlerin elinde olduğunu göstermektedir. Çok basit ve anlaşılabilir olan bu iki soruyu anlayamayan kişinin de o makamda oturmaması gerekmektedir” ifadesini kullandı.

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in sorulara verdiği yanıt şu şekilde.

 

image002 image004