CHP’li Tığlı: Gençlik Bakanlığı’nın gençlikten haberi yok!

CHP’li Tığlı: Gençlik Bakanlığı’nın gençlikten haberi yok!
23 Ağustos 2022 09:22

Fabrika kurulma amacıyla düşük bedelle satılan ve temmuz ayında yıkılan Giresun’daki futbol sahası için CHP’li Necati Tığlı meclise soru önergesi verdi.

 

Fotoğraf: Birgün

 

Giresun’da yer alan 1’inci Organize Sanayi Futbol Sahası, “Fabrika kurulacağı” gerekçesiyle 4 milyon TL bedel karşılığında bir şirkete satıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca Giresun Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne 2012 yılında 49 yıllığına arazi tahsisi karşılığında yaptırılan futbol sahası, Temmuz ayında yerle bir edildi.

Amatör futbol karşılaşmaları ve futbol kulüplerinin antrenman için aktif kullandığı sahanın yıkımı büyük tepki çekti. Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Milletvekili Necati Tığlı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

 

 

YIKIMDAN HABERİ YOK

 

 

Tığlı’nın ocak ayında verdiği önerge, tam 196 gün sonra yanıtlandı. Futbol sahasının yıkımının ardından gelen yanıt, Bakan Kasapoğlu’nun yıkımdan haberi olmadığını gözler önüne serdi. Kasapoğlu imzalı yanıtta, “Organize Sanayi Futbol Sahası’nın faal olarak kullanılarak sporcu, öğrenci ve vatandaşlara kesintisiz hizmet vermeye devam ediyor” denildi. Tığlı, Kasapoğlu’nun yanıtına tepki gösterdi.

 

 

BAKAN KİMDEN ÖĞRENDİ?

 

CHP’li Necati Tığlı, Bakan Kasapoğlu’nun tesisin varlığından haberi olmayabileceğini belirterek, “Tesisin yıkıldıktan bir ay sonra dahi faal kullanıldığına yönelik kimler bilgilendirmiş ve kendisini yanıltmıştır?” diye sordu. Kasapoğlu’nun, tesisin halen aktif kullanıldığı yönündeki bilgiyi kimden aldığını açıklaması gerektiğini ifade eden Tığlı, “Bu açıklanırsa, Giresun’a yapılan haksızlığı giderme çabasında olacağını da göstermiş olacaktır” ifadelerini kullandı.