CHP’li Tezcan: Başbakan artık kayıtlara montaj diyemez

CHP’li Tezcan: Başbakan artık kayıtlara montaj diyemez
7 Mart 2014 11:20

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, son dönem tartışılan tapelerle ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için “Başbakan artık kayıtlara montaj diyemeyeceğini anladı. Çünkü yaptığı konuşmaların hepsinin gerçek olduğunu biliyor” dedi.

 

 

CHP’nin seçim ve hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi’ne bağlı Akharım ve Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Taşoluk beldelerini ziyaret etti. Tezcan, Sandıklı ziyaretinde gündemdeki tape tartışmalarına değindi.

 

MİLGEM İHALESİ

 

Bülent Tezcan, MİLGEM ihalesine değinerek şu iddiaları dile getirdi:

 

“Başbakan artık kayıtlara montaj diyemeyeceğini anladı. Çünkü yaptığı konuşmaların hepsinin gerçek olduğunu biliyor. Bir kere MİLGEM ihalesi ile ilgili yaptığı o telefon konuşması, açıkça ihaleye fesat karıştırmaktır. Ceza Kanunu’nda 7 yıl hapis cezası vardır. Bunun Başbakan’ın ilk ve son suçu olduğunu da düşünmüyoruz. Eminim ki, Türkiye de yapılan bütün ihalelerin arkasında buna benzer müdahaleleri var. O yüzden biz ‘Başbakan’ demiyoruz, ‘Başçalan’ diyoruz. Aynı şekilde hakimleri ayarlayıp, mahkemelere müdahale edip Aydın Doğan’ın cezalandırılması da bir çete unsurudur. Hakim ayarlamak, hakime baskı kurmak, buna ceza vereceksiniz demek, bir ülkenin meşru başbakanının söyleyeceği sözler değildir. Gayrimeşru işler peşinde koşan çete reisinin söyleyeceği işlerdir. Recep Tayyip Erdoğan, meşru bir başbakan değil de çete reisi olduğunu bu görüşmelerle de açıkça ortaya koymuştur.”

 

‘YENİ BİR ÜSLUP GELİŞTİRDİ’

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Erdoğan ile ilgili eleştirilerini, “Önceki ses kayıtlarının da gerçek olduğunu biliyordu ama montaj diyordu. Altından kalkamayacağını anladı. Artık yöntem değiştirdi, yeni bir üslup geliştirdi. ‘Ne olacak dediysem’ diyor” diyerek bitirdi.

 

BAŞÖRTÜLÜ ADAYA DESTEK İSTEDİ

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, beraberinde Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, İl Başkanı Yalçın Görgöz ve partililer ile CHP’nin ilk başörtülü belediye başkan adayı Sevinç Özdemir’i, seçim bölgesi Akharım Beldesi’nde ziyaret etti. Akharım’da halka seslenen Tezcan, Özdemir’e destek istedi.

 

Akharım’da bir kadının aday gösterilmesinin önemine dikkat çeken ve diğer şehirlere bunu örnek gösteren Tezcan, “Belli ki Akharım’a da kadın eli değmiş. Analarımız, bacılarımız Akharım’ı yönetmeye el koymuşlar. Aday olarak da hem de herkese inat, Türkiye’ye inat bir bacımızı çıkarmışlar. Bugün burada Ankara’nın, İstanbul’un, İzmir’in koca koca siyasetçilerine sesleniyorum: Örnek alın, Akharımlı bacılarımızı örnek alın” diye konuştu.

 

Tezcan, ve beraberindekiler daha sonra Taşoluk Beldesi’ne geçerek CHP’nin seçim ve irtibat bürosunun açılışını yaptı.