CHP’li Tekin’den ‘ideolojik’ normalleşmeye tepki!

CHP’li Tekin’den ‘ideolojik’ normalleşmeye tepki!
2 Haziran 2021 09:15

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni kademeli normalleşme kararlarını eleştirdi. “İktidar salgını kontrol altına almak yerine, eğlence sektörünü ve kültürel faaliyetleri kontrol altına almakla uğraşıyor. Gün ışığında ne konser yapılabilir ne de açık havada tiyatro, sinema gibi etkinlikler.16 aydır ne gördünüz ne de duydunuz bu insanları! Bunun adı, emekçiyi, sanatçıyı ölüme terk etmektir.” dedi.

 

 

Salgınla mücadelede normalleşme kararları doğrultusunda, daha önceki tedbirlerde olduğu gibi sanatçı, müzisyen ve eğlence sektörünün yine yok sayıldığını belirten CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Kamuoyunda haklı olarak oluşan ‘yaşam tarzına müdahale ediyor’ tartışmalarına son vermek adına iktidarın derhal yeni bir düzenleme yapmak durumunda olduğu” söyledi.

 

 

Kültür sanat alanında ve özellikle eğlence sektöründe çalışan binlerce sanatçının ve emekçinin açlığa mahkûm edildiğini ifade eden Tekin, “İktidar, tiyatro ve konser salonları neden kapalı tutmak istiyor? Konserleri neden yasaklıyor? Virüs sadece bu alanlarda mı bulaşıyor? Eğlence sektörünü ve kültürel faaliyetleri yok etme ve kontrol altına alma isteğinizi kabul etmeyeceğiz. Bu ülkenin birbirinden değerleri sanatçı ve değerine, ideolojik tutumunuzu dikte etmenize müsaade etmeyeceğiz.” Dedi.

 

 

Ayrıca, sektördeki emekçilerin aylardır maaş alamadığını, işletmelerin birer birer iflasa sürüklendiğini söyleyen Tekin,“1 Haziran 2021 tarihi itibariyle kontrollü normalleşme sürecine geçilmesine rağmen neden hala ruhsatındaki tanımlama farkından dolayı eğlence ve turizm sektörünün diğer işletmeleri “bar-birahane” vb. gibi işletmeler kapalı tutuluyor? Bunun gerekçesi nedir? Kamuoyu sizden makul bir açıklama bekliyor” dedi.

 

 

Çalışanlarla beraber, ses sanatçıları ve yan sektörlerle birlikte milyonlarca insan ve koca bir sektör yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Tekin, “ya bu insanların sesini duyun, iş yerlerini açın! Ya da hayatlarını idame ettirebilecek bir destek sağlayın. Pandeminin bütün yükünü, 1,5 yıldır hiç bir yardıma bulunmaksızın, sadece yasaklı ilan ettiğiniz bu insanların ve bir sektörün sırtına yüklemekten de derhal vaz geçin” değerlendirmesinde bulundu.