CHP’li Tekin: ‘Züğürt Ağa’ filmi, İstanbul için gerçek mi oluyor?

CHP’li Tekin: ‘Züğürt Ağa’ filmi, İstanbul için gerçek mi oluyor?
3 Aralık 2021 18:10

CHP’li Tekin, “Şener Şen’in ‘Züğürt Ağa’ filmindeki köyün ağası köyü nasıl sattıysa, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı ’da İstanbul’da ne var ne yok satmaya kararlı” dedi. Tekin, “oldu olacak, İstanbul’un girişine “Satılık” pankartı assınlar da bitsin artık bu ihanet” diyerek tepki gösterdi.

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin yaptığı açıklamada “Şener Şen’in başrolünü oynadığı Züğürt Ağa Filmde, köyün ağası, köyü satışa çıkartıp, köyü o yörede baraj yapmak isteyen politikacılara satmıştı. Şimdi filmin tam tersi bir durumla karşı karşıyayız, Politikacılar şehri satıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığının, kendisine emanet edilmiş olan hazine arazilerinin satışına tepki gösteren Tekin, “AKP, ekonomik krizi bir şekilde fırsata çevirerek iktidara gelmişti. Gidişleri de bu satışlar ve derin ekonomik kriz nedeniyle olacak. AKP iktidarı, devasa bir ekonomik enkaz bırakarak çöküyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Tekin “AKP iktidarı, parayı nereden temin edeceğini şaşırdığı için, Şener Şen’in filminde olduğu gibi her şeyi satmaya karar vermişler. Milli servetimizin bu şekilde elden çıkarılışı hiç kuşkusuz ülkemize çok büyük zarar veriyor. Türkiye’yi babalarının çiftliği gibi yönetiyorlar. Şu bir gerçek ki, Türkiye için bir felaket olan AKP iktidarından ilk seçimlerde kurtulmaktan başka çare kalmamıştır.” dedi

 

 

istanbul arsa satışı