CHP’li Tekin: Tüketicinin güveni azaldıkça AKP’ye olan güven de azalıyor!

CHP’li Tekin: Tüketicinin güveni azaldıkça AKP’ye olan güven de azalıyor!
23 Nisan 2021 08:10

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “İktidar, koronavirüs salgını etkisi altındaki Türkiye’de ‘pembe tablolar’ çizmeye devam ederken, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayına ilişkin tüketici güven endeksini yayımladı. Endeks 80,2 değerini aldı ve 2021 yılının en düşük seviyesini gördü. Gelecek 12 aylık döneme ilişkin hanenin maddi durum beklentisi endeksi Mart ayında 87,9 iken, Nisan ayında yüzde 7,9 oranında azalarak 81,0 oldu. Artık rakamlarla oynamanız bile işe yaramıyor diyen Tekin, iktidara erken seçim çağrısını yenileyerek, “Güven veren bir iktidar değilsiniz. Gelin ülkeyi seçime götürelim. Çıkalım kantara. Millet kararını versin. Herkesin tek bir umudu kaldı o da erken seçim” diye konuştu.

 

 

“Erdoğan “E­ko­no­mi yine bizimle şahlanacak” di­yor ama gös­ter­ge­ler bu­nu ya­lan­lı­yor diyen” Tekin, “Vatandaş artık size inanmıyor ve güvenmiyor. Güven endeksinde ki düşüş de bunun en net göstergesi. Vatandaş her şeyin farkında. Ekonomide güvensizlik derinleşiyor. Bu, gelecek aylarda ekonomik verilerin daha da kötüleşeceğini göstergesi. AKP iktidarı içeride güven kaybettikçe ülkenin dışarıda ki itibarı da düşüyor. Ülke böyle bir krizi daha önce hiç yaşamadı” dedi.

 

 

CHP’li Tekin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

 

“TÜİK, geçtiğimiz aylarda tüketici güven endeksi hesaplamasında kullandığı tüketici eğilim anketinden tüketici güveni en düşük iki soruyu çıkarmıştı. Bunların yerine endekse tüketici güveni oldukça yüksek iki alt endeksin soruları eklenmişse de tüketici güven endeksi iyimser eğilim gösterememiştir. Rakamı ister 80 ister 90 açıklayın. Verilerle ne kadar oynarsanız oynayın vatandaşın gerçeğini saklayamazsınız. Millet salgın hastalık ve işsizlik arasında sıkışmış ve krizin altında ezilmiştir. Dahası göstergeler, krizin yükünün giderek daha da artan şekilde milletin sırtına yüklendiğini göstermektedir.”