CHP’li Tekin: TÜİK utanmasa ‘İşsizlik yok’ diyecek!

CHP’li Tekin: TÜİK utanmasa ‘İşsizlik yok’ diyecek!
12 Kasım 2021 09:50

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 2021 Eylül ayı işsizlik rakamlarını açıklayan Türkiye ve İstatistik Kurumuna tepki gösterdi: “Son bir yılda Türkiye ekonomisi tek bir vatandaşına yeni istihdam yaratamamışken vatandaşın güvenini kaybetmiş olan TÜİK’in açıkladığı verilerin hiçbir geçerliliği yoktur.” dedi

 

 

Tekin, şöyle devam etti: “TÜİK son açıkladığı verilerde, işsiz sayısının 2021 yılı Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 70 bin kişi azalarak 3 milyon 794 bin kişi olduğunu bildirmiş. Bilindiği üzere gerçekleri olduğundan başka türlü göstermeye çalışmak, karşısındakini aldatmak için en çok başvurulan yöntemlerden birisi yalan söylemektir.

 

 

Söylenen yalanı güçlü kılmak için en sık kullanılan araç ise istatistiktir. Ama artık AKP iktidarının rakamlarla oynama kabiliyeti bile işsizliği ve enflasyonu gizlemeye yetmiyor. Türkiye’de döviz kurunda ciddi dalgalanmaların yaşandığı, TL’nin en değersiz para birimleri arasında yer aldığı bir dönemde bile açıklanan resmi enflasyon oranları ve işsizlik rakamları ile halkın gerçekleri arasında dağlar kadar fark var.” 

 

 

“TÜİK, iktidarın politikalarını aklama ve yaşanan durumu gizleme görevinden derhal vaz geçmelidir diyen Tekin, “Ali Cengiz oyunları ile rakamlara takla attırmaya ve gerçek gündemi gizlemeye çalışsalar da artık mızrak çuvala sığmıyor. Hem istihdamın hem işsizliğin azaldığı enteresan zamanlardan geçiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.