CHP’li Tekin: TRT, haddini bil!

CHP’li Tekin: TRT, haddini bil!
14 Aralık 2021 08:14

TRT’nin son yıllarda iktidarın propagandalarına yönelik çektiği dizilere bir yenisi daha eklendi diyen Tekin, “TRT’yi, RTÜK ve Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyet edeceklerini söyledi. TRT’nin aynı yayın politikasının devam etmesi halinde, CHP örgütleri demokratik eylemler yapmaya başlayacaklarını” belirtti.

 

 

 

Devlet televizyonu olan TRT, eskiden görevi tetikçilik olan FETÖ televizyonlarına benzediğini kaydeden Tekin, “TRT1’de yayınlanan “Teşkilat” isimli dizide, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun son günlerde sıkça kullandığı “Geliyor gelmekte olan” sloganı, dizide rol alan “terörist” karakterini canlandıran bir oyuncuya söyletiliyor olması tam anlamıyla ahlaksızlıktır, vicdansızlıktır.” İfadelerini kullandı

 

 

TRT programında gerçekleştirilen bu eylemin geçmişte FETÖ yayın organı olarak faaliyet gösteren bazı televizyon kanallarının taktikleriyle benzeştiği görülmektedir. Hatırlanacağı üzere alçak FETÖ operasyonlarının hedefinde olan masum asker ve sivil kişiler, FETÖ kanallarında yayınlanan kurgu dizilerde “kötü ve karanlık” karakterler ile temsil edilir ve canlandırılmıştı.

 

Ana muhalefet partisi liderini güya halkın gözünde küçük düşürmek isteyenler aslında kendilerinin küçüldüğünü ifade eden Tekin, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu dizide canlandırılan bir terörist arasında sözde bağlantı kurarak FETÖ taktiklerini hatırlatır şekilde itibar suikastına çalışan TRT yetkili ve görevlileri görevi kötüye kullanma suçunu işliyorlar.

 

Bu dizileri yaptıranlar hakkında, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bununla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Bugün Avukatım Murat Ergün, Savcılığına bu utanmazlıkla ilgili hukuki başvurularımızı gerçekleştirecek. Türkiye’nin ve halkın kanalı olmak yerine iktidarın tetikçisi olmayı seçenlerle er ya da geç yargı önünde hesaplaşacağız.” Dedi.