CHP’li Tekin: Seçimlerin ötelenmesi için her koşulu denemeye başladılar

CHP’li Tekin: Seçimlerin ötelenmesi için her koşulu denemeye başladılar
25 Mart 2014 18:40

CHP genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Suriye ile Türkiye arasındaki sorunun daha fazla büyümemesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Anayasa’nın kendisine verdiği yetkileri kullanması gerektiğini söyledi.

 

Tekin, “Seçimlerin ötelenmesi için, tehlikeye girebilmesi için, hatta seçim öncesi ve günü olağanüstü hal ilan edilebilmesi için her türlü koşulu denemeye başladılar” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş’a geldi. Öğle saatlerinde Pazarcık İlçesi ile Narlı Beldesi’nde düzenlenen mitinglere katılan Tekin, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Gürsel Tekin, adını vermediği bir bakanın belirli isimleri dinletme talimatı verdiği duyumlarının bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

 

“Önümüzdeki 30 Mart, klasik belediye başkanları seçimi değil. İktidar hayatımızda oluşabilecek bütün özgürlükleri aşama aşama ortadan kaldırmak istiyor. Örneğin sosyal medya, hatta fişlemeler. Daha ileri gidiyorum; inşallah doğru değildir iktidar bakanının belli isimlerin dinlenmesi için talimatlar verdiği duyumları var. Hatta ve hatta geçmiş dönemlerde faili meçhul cinayetlerde, pis ve kirli işlerde bulunmuş insanların seçim arifesinde kullanılabileceği duyumlarının ortada dolandığını görüyoruz. Bunların hepsi inşallah yalandır ve yanlıştır. Doğru duyumlar değildir diye umut ediyoruz.”

 

DAVUTOĞLU’NA TEPKİ GÖSTERDİ

 

Gürsel Tekin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Konya’da düzenlenen mitingde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirmesine de tepki göstererek şöyle dedi.

 

“Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sayın Genel Başkanımızı eleştirmiş. Sayın bakanın bilmesi gereken Cumhuriyet Halk Partisi 90 yıllık tarihi sürecinde; yurtta barışı, cihanda barışı kendisine ilke edinmiştir. Kirli emellerinize sadece bu olup bitenleri kamufle etmek için Türkiye’nin başını belayı sokmayın, sakın ha. Seçimlerin ötelenmesi için, tehlikeye girebilmesi için, hatta seçim öncesi ve günü olağan üstü hal ilan edilebilmesi için her türlü koşulu denemeye başladılar. Bunun çok ciddi bir tehlike olduğunu, bu tehlike bu iktidarı başka bir noktaya götüreceği gibi, Türkiye’yi de başka noktaya götürür. İnşallah iktidar yetkilileri bu duyumlarla ilgili kamuoyunu tatmin edici bir cevap verirler diye düşünüyorum.”

 

‘CUMHURBAŞKANI’NI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM’

 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürülen Suriye savaş jetinin bir sorun haline geldiğini ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü olup bitenlerin önüne geçmesi talebinde bulunan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Savaş bir cinayettir. Savaşı savunmak mümkün değildir. Hele böylesine kirli bir savaş; ortada hiç bir sorun yokken sorun varmış gibi bir olay yaratmak Türkiye’nin dış politikasına yakışacak ve kabul edecek bir olay değildir. Ama bütün bunların denendiği ve projelendirildiği çok açık ve net. Daha Suriye jeti düşürülmeden 48 saat önce sayın Genel Başkanımız böyle bir olayın olacağını kamuoyuyla ilk kez paylaştı. Keşke sayın Genel Başkanımız yanılmış olsaydı. Ne yazık ki ve bu sorun yaşandı. Bu sorunun daha fazla büyümemesi için Cumhurbaşkanı’nı göreve çağırıyorum. Anayasa’nın kendisine vermiş olduğu yetkiyi kullanarak bütün bu olup bitenlerin önüne geçmesini talep ediyoruz.”

 

12 BÜYÜKŞEHİRİ KAZANACAĞIZ

 

Gürsel Tekin, partisinin 30 büyükşehirden 12’sini kazanacağını belirterek, “Biz İstanbul ve Ankara’da çok iddialıyız. İzmir’i söylememe gerek yok orada inşallah yüzde 60’ın üzerinde olacaktır. Ortalama 30 büyükşehirden en az 12’sini alacağız, onu söyleyeyim” diye konuştu.