CHP’li Tekin: Sayın Erdoğan market açmakla uğraşa dursun, çalışanlar ve emekliler yine yoksullukla ve açlıkla baş başa kaldı!

CHP’li Tekin: Sayın Erdoğan market açmakla uğraşa dursun, çalışanlar ve emekliler yine yoksullukla ve açlıkla baş başa kaldı!
4 Ekim 2021 11:30

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in Eylül ayı enflasyon rakamları ile ilgili yazılı basın açıklaması şöyle:

 

 

TÜİK yetkililerine sesleniyorum, masa başında enflasyon ölçülmez. Biraz çarşı pazar dolaşın, adrese teslim marketlerden fiyat alarak bu işLer olmaz. Türkiye’de resmi ve gerçek enflasyon arasındaki fark arttıkça, halk felakete sürüklenmeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

 

Tekin, “Enflasyonun kazananı olmaz, enflasyonda herkes kaybeder ama en çokta dar gelirliler kaybeder. Eylül ayında da yine kaybeden dar gelirliler oldu. Sayın Erdoğan yeni market açmakla uğraşa dursun, çalışanlar ve emekliler yine yoksullukla ve açlıkla baş başa kalmış oldu.” dedi

 

 

Bu sabah Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK’in makyajlı rakamlarına göre bile durum felaket diyen Tekin, “Türkiye’yi 20 yıldır “Ben ekonomistim” diyen Sayın Erdoğan yönetiyor. Tek dertleri günü kurtarmak. Halkımız kendisiyle alay eden bu iktidara gereken cevabı ilk fırsatta verecektir. Tüm bu sorunların çözüm yolu, bu iktidardan sonra çağdaş, akılcı ekonomi yönetiminin yanı sıra daha da önemlisi Türkiye’deki demokrasiyi evrensel demokrasiye dönüştürebilecek, demokrasiyi geri getirecek bir sistemin oluşturulmasında yatıyor” dedi.