CHP’li Tekin: Samana bile muhtaç bir ülke olduk!

CHP’li Tekin: Samana bile muhtaç bir ülke olduk!
9 Aralık 2021 09:27

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Tarım ve Hayvancılık açısından telafisi mümkün olmayan bir noktaya doğru ilerliyoruz. Ülkemizde besicilik bitmek üzere. Yaşanan ekonomik kriz ve kuraklığın da etkisiyle yem fiyatları yüzde 100 oranında artmış durumda. Besiciler, hayvanlarını bir bir satıyor ya da kesime gönderiyor. Besiciler resmen batıyor. Gerekli tedbirler alınmazsa çok değil 6 ay sonra Türkiye’de ne besici kalacak ne de besici besleyecek hayvan bulabilecek” dedi.

 

 

 

CHP’li Tekin, “İktidarın tarım ve hayvancılık politikasını eleştirerek, şöyle devam etti: vatandaşa, ‘Paranızı dolara yatırmayın, yastık altından çıkarın’ diyenler, hayvanı, yemi ve samanı bile dolarla alıyorlar. Temel girdi ve maliyetlerdeki artış almış başını gitmiş. Yem, arpa, saman, ilaç fiyatları iki katına çıkmış. Hayvanına yem alamadığı için toprak yedirmek durumunda kalan besiciden kimsenin haberi dahi yok. Tarımın ve hayvancılığın para etmediği ülkemizde besici isyan edercesine bağırıyor çağırıyor ama duyan yok.” Diye konuştu.

 

 

Geçen sene Kurban Bayramı’nda 183 lira olan bir çuval saman, bu yıl 250 lira olmuş diyen Tekin, “Üç torba samanın, bir koyun parası ettiği ülkemizde kim hayvancılık yapmaya devam edebilir ki? Besicinin hali hal değil. Besici ölmüş durumda sahip çıkan da yok. Allah yardım etsin. AKP İktidarı, besiciyi samana bile muhtaç etti” dedi.

 

 

Faiz ve borç kıskacında olan üreteci artık üretim yapmak istemiyor diyen Tekin, “Bu iktidardan ve Tarım ve Orman Bakanından kimse razı değil. Üretimin bittiği bir memlekette her şey biter. Şu an tarım ve hayvancılıkta tamamen dışarıya bağımlı durumdayız. İneğinden samanına, etine kadar her şeyi dışarıdan alıyoruz. Tarım ve hayvancılık adına İthal olmayan tek şey kaldı, Tarım ve orman Bakanlığı. Ülkeyi samana bile muhtaç hale getirenleri göreve davet ediyorum” dedi