CHP’li Tekin: İstanbul talan ve tahribatla karşı karşıya!

CHP’li Tekin: İstanbul talan ve tahribatla karşı karşıya!
21 Şubat 2021 10:32

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “halk salgınla ve yarattığı ekonomik sorunlarla boğuşurken iktidarın talan planları tam gaz devam ediyor.” dedi.

 

 

Tekin, “Tüm dünyanın pandemi ile mücadele ettiği dönemde Türkiye’de sokağa çıkma yasakları ilan edilmişken, yurttaşlar evlerinden çıkamazken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul’da ne var ne yok talan ediyor” diyerek tepki gösterdi.

 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “İstanbul’da bir yandan deprem olacak deniliyor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şiddetli bir depremin beklendiği kentte, olası tsunami senaryoları ve eylem planları üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor ama iktidarın İstanbul politikası hiç değişmiyor. “Rant, Rant ve Rant” diye konuştu.

 

 

Tekin “Sorunların çığ gibi büyüdüğü İstanbul’u, 25 yıl yöneten İktidar partisinin belediyecilik anlayışı sayesinde İstanbul, adeta talan edilmişken şimdi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle talana devam ediyor” dedi.

Tekin, “Dün Eyüpsultan Kemerburgaz’da rezerv yapı alanı ilan edilen binlerce metrekarelik alan imara açılmış, plan delinerek “orman-kentsel yeşil ve spor alanı” fonksiyonuna sahip parsellere “konut-ticaret” fonksiyonu verilmişti.

İstanbullu her gün yeni bir yağma, talan ve rant, haberine uyanıyor diyen Tekin, Kemerburgaz’dan sonra bugünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iki ilçede daha plan değişikliğine giderek tam gaz talan politikasına devam etti. ” dedi.

 

 

Sarıyer’de doğal sit alanı olan bir bölge “kontrolü kullanma” alanına dönüştürülerek yapılaşmaya açılacağını ifade eden Tekin, “Beşiktaş ilçemizde askeri lojmanlarında içinde bulunduğu yaklaşık 14 dönüm kamu alanı, yapılan plan tadilatı ile ticaret, turizm ve konut alanına çevrildi” dedi

 

Bu şehrin son ihtiyacı yeni yapılaşmadır diyen Tekin, “Tüm bu plan değişiklikleri insan ve nüfus yoğunluğunu arttıracak adımlardır. Yapılan işlemler kamunun yararına değildir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca alınan, ülkenin doğal koruma alanlarını yok edecek, talan ve yapılaşmaya açan bu kararların, dikkatle takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı

 

“Bahse konu bölgelerde herhangi bir olumsuzlukta, deprem sonucunda buradaki yurttaşların gidebileceği, toplanabileceği bir yer var mı?” diye soran Tekin, “Biraz vicdanlı davranın ve artık İstanbul’dan elinizi çekin” açıklamasını yaptı