CHP’li Tekin: Günün şakası TÜİK’ den geldi!

CHP’li Tekin: Günün şakası TÜİK’ den geldi!
11 Mayıs 2021 09:04

TÜİK verilerine göre, işsizlik önceki aya göre yüzde 0,3 azaldı.

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yaptığı yazılı açıklamada “Dünyanın her yerinde Kovid-19 salgını nedeniyle çok yoğun iş ve gelir kaybı yaşanırken, Türkiye’de “İstihdam edilenlerin sayısı 2021 yılı mart ayında 550 bin kişi artmış! TÜİK, Türkiye’nin en şakacı kurumu olma yolunda başarıyla ilerliyor.” dedi.

 

Tekin şöyle devam etti:

 


“Yani, TÜİK’e göre işler geçtiğimiz mart ayında da yolunda gitmiş ve 550 bin vatandaşımıza daha iş bulmuşlar diyen Tekin, “sizi tebrik ediyorum, vatandaşa İş bulma beceriniz yok ama şaka yapma beceriniz bir hayli artmış! Siz, bizi güldürdünüz Allah’ta sizi güldürsün.”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “TÜİK’e göre ülkede işsizlik diye bir problem yok! Enflasyon yok! Soğan patates kuyruğu yok! İntihar eden kimse de yok! TÜİK’e bakarsan her şey güllük gülistanlık” dedi.

 

 

Tekin, “Halkımız, rakamların büyük yalanlar söyleme marifetiyle çarpıtıldığını çok iyi biliyor. İstihdam rakamları içinde gösterilen, ücretsiz izin maaşı adı altında ayda 1077 liraya mahkûm edilen 1 milyon 200 bin insan, gerçekte işsiz olduğunu bilmiyor mu sanıyorsunuz? Kısa çalışma ödeneğine mahkûm edilen yaklaşık 3 buçuk milyon insanımızın çoğu işine geri dönebileceğine dair umudu olmadığı, hiç mi aklınıza gelmez? TÜİK her ne kadar verilere operasyon çekerek gerçek işsizliği gölgelemeye çalışsa da gerçek işsizliğin acı boyutu her gün daha çarpıcı hale geliyor.” İfadelerini kullandı.

 

 

Tekin, “Binlerce iş yeri kapanmış milyonlarca kişi işsiz kalmışken TÜİK’in adeta şaka yaparmışçasına yayımladığı verilerin gerçeklik ile ilgilisi yoktur. TÜİK artık yurttaşlar nezdinde hiçbir itibarı olmayan bir kurum haline dönüşmüştür. İşin özeti artık yönetemiyorsunuz. Tüm bunlara dur demenin, Türk milletini sefaletin ve felaketin eşiğinden döndürmenin tek bir yolu var. O da erken seçim. İktidarın ve kurumların ülkeyi yönetmeye mecali kalmadığı ortada. Tek çare erken seçim” ifadelerini kullandı.