CHP’li Tekin: Her gün ortalama 30 bin kişinin kapısına haciz ya da icra emri gidiyor!

CHP’li Tekin: Her gün ortalama 30 bin kişinin kapısına haciz ya da icra emri gidiyor!
4 Aralık 2022 10:34

“1 Ocak-1 Aralık 2022 tarihleri arasında UYAP üzerinden açılan icra dosyalarının sayısının son bir yılda 1 milyon 176 bin adet artarak 24 milyona ulaştığını belirten CHP’li Tekin, “Her gün ortalama 30-35 bin kişinin kapısına haciz ya da icra emri gidiyor. Türkiye’de vatandaşlarımızın neredeyse yüzde 30′ u icralık olmuş durumda. Damadın da dediği gibi: Allah sonumuzu hayır etsin! Dedi.

 

 

Tekin yaptığı değerlendirmede; “hatırlayacaksınız, daha önce 2022’nin ilk 4 ayını içine alan, Türkiye’nin il il icra haritasını açıklamıştık. Önlem alınmaz ise, tablonun yılsonuna doğru daha da kötüleşeceğini ısrarla belirtmiştik. Geldiğimiz noktada, neredeyse çalışma çağındaki herkese 1 icra dosyası düşüyor. ‘Hayaldi gerçek oldu’ diye konuştu.

 

 

2022 yılbaşından beri icra ve iflas dairelerine toplam 1 milyon 176 bin yeni dosya geldiğini ifade eden Tekin, “Her gün ortalama 30 bin dosya açılıyor. Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve bu ekonomik krizin yarattığı toplumsal bunalım artık sosyal krize dönmüş durumda. Artan enflasyon vatandaşların harcama yapısını değiştiriyor. Artan fiyatlar borç ödeme gücünü de düşürüyor. Dolayısıyla önümüzde ki günlerde çok daha fazla insan hacizle karşılaşacak, AKP, hem vatandaşı hem de ülkeyi borç batağına soktu.” Diye konuştu.

 

 

2002 yılında sadece 8 milyon icra dosyası olduğunu hatırlatan Gürsel Tekin, “24 milyon dosya 3 kat artış demek. AKP gelecekte milleti icra dairesine düşüren parti diye anılacak. Aradan 20 yıl geçti, bugün bu sayı da 24 milyona ulaştı. AKP’nin akıl dışı rejimi yüzünden Türkiye ekonomik olarak büyük bir bedel ödüyor. AKP sayesinde borç batağına saplanan yurttaşlarımızın bankalara ve finans şirketlerine olan borcu toplamda 1 trilyon 425 milyar liraya çıktı. Bankalara bireysel kredi borcu bulunan vatandaş sayısı son bir yılda 2 milyon kişi artarak 36 milyon 671 bin kişiye yükseldi. Ülke ekonomisini batırıp halkı icra dairelerine mahkûm eden bu anlayıştan ülkeyi mutlaka kurtulacağız.” diye konuştu.