CHP’li Tekin: Erken değil, hemen seçim!

CHP’li Tekin: Erken değil, hemen seçim!
29 Kasım 2021 19:45

Anadolu Yakasında çarşı pazar gezen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, vatandaşlar ile pazarcıların geçim dertlerini dinledi. Tekin, “Erken seçim değil hemen seçim yapılmalı” dedi.

 
Gürsel Tekin pazar gezisinin ardından şöyle konuştu: “mutfakta büyük yangın var. Türkiye’de ekonomide büyük bir yangın var; Milletin takati kalmadı, dayanacak gücü kalmadı. Sorun yaratanların sorunu çözme imkânı yoktur. Bu kadro gidecek, yeni bir kadro gelecek.” Diye konuştu.
Tekin, ziyaretlerinin ardından yaptığı gözlemlere, vatandaştan ve esnaftan aldığı taleplere ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
“Hiçbir şey iyiye gitmiyor, geldiğimiz noktada kiloyla et isteyen vatandaşa ‘banka mı soymuş’ diye bakılıyor. Bırakın eti, vatandaş yumurta bile yiyemez hale gelmiş. Hani rahmetli Mahsuni Şerif diyor ya ‘Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana’ gerçekten de durum öyle” ifadesini kullandı.
“900 LİRA İLE 5 KİŞİYE BAKIYORUM”
İstanbul Sultanbeyli’de yaşayan 61 yaşındaki Bektaş Demirbağ abim, ‘devletten aldığım 900 liralık engelli aylığı ile 5 kişinin karnını doyurmaya çalışıyorum” diyor. Sizin bürokratlarınız 5 ayrı yerden maaş alırken bu durum vicdanınızı sızlatmıyor mu? Ayrıca bu abim, engelli aylığı kesilir korkusu ile hiç bir yerden yardım da istemiyor. Türkiye yoksullaşıyor, millet artık yeter diyor.” dedi
Pazara alışverişe gelen bir vatandaş, “Çok pahalı pazar. Alamıyoruz bir şey. Kuru soğanla gidiyorum eve. Her şey pahalı. Daha önceleri 10 TL, 20 TL ile pazara gidiyorduk çantaları doldurup eve gidiyorduk. Şimdi hiçbir şey alamıyoruz. Allah yardımcımız olsun. Allah kurtarsın bizi” İfadelerini kullandı.
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, vatandaşları dinledikten sonra, yaşanan ağır geçim sıkıntısına işaret ederek, şunları söyledi:
“YAPILACAK TEK ŞEY HIZLI BİR ŞEKİLDE İKTİDAR DEĞİŞİMİ”
“Yoksulluk demiyorum, büyük bir sefalet var. Sayın Erdoğan’ın mahallesine gittik. Her yerde yangın olur da belki kendi mahallesinde bir şey olur dedik. Kendi mahallesinde de yangının yangını var. Karşıda pazarın ilerisinde de Halk Ekmek büfesi var. İnsanlar Halk Ekmek büfesinin karşısında oturuyor. Acaba birisi torbaya ekmek atar da biz de ekmeğimizi alır gider miyiz diye. Buralar kendilerinin kale tabir ettikleri, en çok oy aldıkları yerlere bile gelemiyorlar. Her yerde çok acı laflar ve ‘yangın’ cümlesini çok duyuyoruz. Üçüncü duyduğumuz cümle de ‘Bir an önce gitsinler. Milletin tek talebi var, getirin sandığı bunlardan kurtulalım diyor. Sandık gelecek, Türkiye rahat bir nefes alacak.” Dedi.

foto 3

 

foto 4_1

foto 5

foto 6

foto

foto2