CHP’li Tekin: Erdoğan’ı da dinleyen yok!

CHP’li Tekin: Erdoğan’ı da dinleyen yok!
30 Aralık 2021 16:15

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Bilindiği üzere 15 Temmuz darbesinden sonra Sayın Erdoğan tarafından, askeri alanların yeşil alan olarak kalacağı açıklamıştı. Ama ne yazık ki, ‘beton lobilerinin’ imar hırsı bir türlü durdurulamıyor. Yılın son günlerinde dahi, ‘ne kapatırsak kardır’ mantığıyla daha önce yeşil alan olacağı açıklanan İstanbul Tuzla’daki Jandarma Komando Tabur Komutanlığı arazisinin 130 bin metrekarelik kısmı tüm engelleme çabalarımıza rağmen yapılaşmaya açılıyor.

 

 

Tekin, “Dönemin Başbakan’ı Binali Yıldırım da bu yerlerin piknik alanı olarak kullanılacağını söylemişti. Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de şehir merkezinde kalan askeri alanların herkesin kullanacağı yeşil alanlar olacağını açıklamıştı. Bizi dinlemiyorsunuz anladık… Lideriniz Erdoğan’ı neden dinlemiyorsunuz? diyerek tepkisini dile getirdi.

 

 

İstanbullu her gün yeni bir yağma, talan ve rant, haberine uyanıyor diyen Tekin, “Tuzla’nın Aydıntepe Mahallesi’nde bulunan 113 ada 475, 479, 480, 490, 3499 parseller ve 113 ada 24 ve 25 parsellere ilişkin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plan değişikliğine gidilerek tam gaz talan politikasına devam ediliyor. dedi

 

 

Tekin şunları ifade etti: “askeri alanları imara açmak demek kentteki bütün damarları tıkamak demektir. Ülkenin iktisadi kalkınmasını rant ve inşaat sektörü üzerine kurgulamış bir anlayış var. Bunu yaparken de deprem toplanma alanları dahil kamuya ait alanlar satılarak ya da imar değişiklikleriyle yüksek yoğunluklu olarak yapılaşmaya açıyorlar. Bu şehrin son ihtiyacı yeni yapılaşmadır diyen Tekin, tüm bu plan değişiklikleri insan ve nüfus yoğunluğunu arttıracak adımlardır. Yapılan işlemler kamunun yararına değildir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca alınan, ülkenin doğal koruma alanlarını yok edecek, talan ve yapılaşmaya açan bu kararların, dikkatle takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

 

Tuzla Askeri alan imar