CHP’li Tekin: Durmak yok dünyanın en pahalı benzinini kullanmaya devam!

CHP’li Tekin: Durmak yok dünyanın en pahalı benzinini kullanmaya devam!
19 Şubat 2021 09:47

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Dünyanın en pahalı akaryakıtı bizde. Akaryakıt zammı enflasyonu aşıyor, vergilerle birlikte halkın sırtına biniyor” diyerek 2013 yılında zamların iptali için dava açmıştı.

 

 

Mahkeme 8 yıl sonra, fiyat belirleme yönteminde ‘hukuka aykırılık olmadığına’ hükmetti ve davayı reddetti.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Tekin, CHP’nin her zaman hukuksuzluğun karşısında olduğunu belirterek, “Pandemi döneminde bile milletinin cebinden elini çekmeyen iktidar dünyanın en pahalı akaryakıtı satmaya devam edecek” dedi.

 

CHP’li Tekin, “Mahkeme 8 yılın sonunda, fiyat belirleme yönteminde ‘hukuka aykırılık olmadığına’ hükmetti ve davamızı reddetti. Bu durumda, fiyatlar düşükken de yüksekken de, dünyanın en pahalı akaryakıtını Türkiye kullanmaya devam edecek.” dedi.

 

 

Tekin, “İktidar, benzin fiyatında yaşanan yükselmeleri her ne kadar dünyadaki artan fiyatlara bağlasa da, nedense yüksek vergiler sürekli görmezlikten geliyor. Akaryakıt ürünleri üzerinde ortalama yüzde 70 oranında vergi alınıyor. İktidar, muhalefette iken bu yüksek vergi oranlarını sert bir dille eleştirmesine rağmen, iktidarı boyunca da bu tatlı kazançtan hiç vazgeçemedi.” açıklamasını yaptı.

 

 

Tekin, “2002 yılında Sayın Cumhurbaşkanı koltuğa oturduğunda bir litre benzin 161 kuruştu, şimdi 7.40 lira. Bu korkunç bir soygundur” ifadelerini kullandı.

 

O dönem yapılan zamların üzerine 100 kere daha zam geldi diyen Tekin, “Adalet yine gecikti. 3 Y ile; ‘yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları’ ortadan kaldırma iddiasıyla gelenler 3 Z batağına düşüp ‘zam, zulüm ve zindan’ girdabında vatandaşa dünyayı dar ediyorlar. Ama vatandaş sahipsiz değil. CHP her zaman hukuksuzluğun karşısında olmuş, hep yargıya güvenmiştir” dedi.

 

 

Tekin “Ne olursa olsun, zamların geri alınması konusunda Hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.