CHP’li Tekin: CHP’nin “seçim üssü” hazır

CHP’li Tekin: CHP’nin “seçim üssü” hazır
14 Ağustos 2013 13:56

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Genel Merkezi’nin 13. katındaki Seçim Üssü’nü NTV’de katıldığı canlı yayında tanıttı.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “seçim üssü” için şunları söyledi:

 

“Kötü mal sahibi insanı mülk sahibi yapar diye bir laf var ya iktidar bizi bu noktaya getirdi. Yüksek Seçim Kurulu seçim güvenliği alamadığı için biz böyle bir uygulamaya yönelmek zorunda kaldık.

 

56 milyon seçmen bizim aracılığımızla seçmen olup olmadığını kendi dairesinde başka seçmen görünüp görünmediğini öğrenecek. YSK’nın yapması gereken şeyi maalesef biz yapmak zorunda kalıyoruz.

 

198 bin yani 200 bin sandığın verileri alınacak o veriler merkeze gelecek ve biz de o verileri kamuoyuyla paylaşacağız.

 

9 Eylül günü 90. yılımızı kutlayacağız. Hem 90. yılımızı hem seçim çalışmalarımızda ciddi çalışmalarımız olacak.

 

Önümüzdeki süreçte CHP’nin mücadelesi aynı zamanda devletin birimleriyle olacak. Çok zorlu bir mücadele olacağını biliyoruz.

 

Türkiye nüfusunun yüzde 80’i 30 kentte. Bu 30 kentteki reklam alanlarını maalesef iktidar kendi imkanları için kullanıyor. Önümüzdeki günlerde bu mecralar bizim elimizde olmadığı için kendi imkanlarımızla vatandaşlarla STK’larla seçim sürecini yürüteceğiz.

 

Her şehrin kendi gündemleri olacak ama ana temamız barış demokrasi ve özgürlük olacak.

 

İstanbul Avrupa Kültür Başkenti ama bana kültür adına bana bir örnek verebilir misiniz.? İnsanların sosyal yaşamlarına müdahale ederseniz Ortadoğu’da gördüğümüz mezhep çatışmalarının içinden çıkamazsınız.

 

Aslında sayın genel başkanımız sürekli sahada. Önümüzdeki günlerde Irak’a gidecek. Ardından Şunlıurfa’ya gidecek. Seçim gezileri devam edecek.

 

Ben Sarıgül konusunda yorum yapmak istemiyorum çünkü gerçekten yoruldum. Bizim İstanbul’un ne tür sorunları var bunları konuşmamız lazım. CHP’nin İstanbul’un sorunları için çok önemli projeleri olacak. Aday kim olursa olsun 1989 yılında yaşadığımız başarıyı yaşayacağız ama o dönemdeki hatamızı tekrarlamayacağız.”