CHP’li Tekin: AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde her şey satılık!

CHP’li Tekin: AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde her şey satılık!
29 Mart 2022 09:11

Gürsel Tekin, “AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yangından mal kaçırır gibi belediye arazilerini hızla elden çıkarıyor. Ülkede ağır bir ekonomik kriz ve işsizlik varken, en ucuz halleriyle mezata çıkan bu taşınmazlar kimlere gidiyor?” diye sordu.

 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin son dönemde hiçbir zaman olmadığı kadar arsa satışıyla gündeme geldiğini belirten Gürsel Tekin, “Yücel Yılmaz yönetimindeki Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı; 5 farklı taşınmazı satışa çıkardı. Toplamda 50 dönüm büyüklüğündeki 5 farklı alanın satışı 6 Nisan Çarşamba günü yapılacak. Hizmetleri ile anılması gereken bir belediyenin, parsel parsel arsa satışları ile gündem olmasını tüm kamuoyu gibi bizler de hayretle izliyoruz” dedi.

 

 

Tekin, “Burada esas dikkatimi çeken, satışlar deniz kıyıları, koylar gibi turizm rantının yüksek olduğu bölgelerden geliyor. Krizle beraber satışa çıkan taşınmazların ise rant değeri oldukça yüksek. Kıyılar, tatil yöreleri, koyların civarı ile kent merkezlerindeki yerler ihale ediliyor. Türkiye’nin en borçlu Büyükşehir Belediyeleri içinde ilk sıralarda kendine yer bulan Balıkesir Büyükşehir Belediyesini yönetenlerden rant için yağmaladıkları her bir karış toprağın da hesabını soracağız” diye konuştu.

 

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanı her fırsatta maddi sıkıntı yaşamadıklarını ve yatırımların devam ettiğini vurguluyor. Her şey yolunda ise bu arsa satışları ne amaçla yapılıyor? İller Bankası’ndan gelen bütçe payı ve diğer belediye gelirleri olmasına rağmen neden elinizde ne varsa alelacele satıyorsunuz?” diye sordu.

Özellikle AKP’li belediyeler tarafından değerli arazilere yönelik art arda satış kararları aldığına vurgu yapan Tekin, “Belediye mülklerinin en değersiz halleriyle yapılan bu acele satışlar adeta iflas etmiş bir tüccarın tüm malvarlığını bir an evvel elden çıkarma psikolojisini andırıyor” benzetmesi yaptı.

CHP olarak Balıkesirli hemşerilerimiz adına kamuoyu denetimi sağlanabilmesi için farkındalık yaratıp konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz diyen Tekin, “AKP’li belediyeler, devasa bir enkaz bırakarak çöküyor” ifadelerini kullandı.

 

Denizwe sıfır alan foto