CHP’li Taşcıer, Yerlikaya’ya o iddiaları sordu! ‘Emniyet müdürü gece kulübü mü satın aldı?’

CHP’li Taşcıer, Yerlikaya’ya o iddiaları sordu! ‘Emniyet müdürü gece kulübü mü satın aldı?’
10 Haziran 2023 06:11

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşcıer, Tolga Şardan’ın T24 haber sitesindeki köşesinde kaleme aldığı, üç Emniyet Müdürü hakkındaki iddiaları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya soru önergesi vererek Meclis gündemine taşıdı.

 

 

Taşcıer iddialarla ilgili yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

 

 

“Süleyman Soylu’nun bakanlığı döneminde Emniyet teşkilatının maalesef nasıl bir hale getirildiğini hep dile getirdik. Kirli işlerle adı anılan, FETÖ Borsası’ndan nemalandığı söylenen birçok ismin hangi görevlere getirildiğini takip ettik. Böylesi karanlık bir yapının başında da Suç İşleri Bakanı haline dönüşen bir kişi vardı. Gazeteci Tolga Şardan’ın köşesine taşıdığı ve Emniyet teşkilatı içerisinde de konuşulan iddialar kulak ardı edilebilecek boyutu aştı. Emniyet müdürlerinin aldığı maaş ortada. Bir polis müdürü için gece kulübü almanın, tekne yaptırmanın helal parayla olmayacağı aşikâr. Yakın arkadaşının FETÖ davasından yırtmasını sağlayan Emniyet Müdürüne üçte bir fiyatına lüks daire devredilmesi de dostlukla elbette açıklanamaz. Yeni Bakan Ali Yerlikaya bu karanlık düzenin böyle sürüp gitmesini seyredecek mi, yoksa bir adım atacak mı göreceğiz. Görevinin ilk günlerinde, ortaya saçılan bu şaibeli işlerin ve iddiaların üzerine gidip gitmeyeceği, göstermelik değil, gerçekten sonuca varacak bir soruşturma başlatıp başlatmayacağı nasıl bir yönetim sergileyeceği açısından çok önemli bir gösterge olacak.”

 

 

CHP’li Taşcıer önergesinde şunları kaydetti:

 
Gazeteci Tolga Şardan 9 Haziran 2023 tarihinde T24 haber sitesindeki köşe yazısında, üç üst düzey polis müdürü hakkındaki iddiaları kaleme almıştır. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün merkez teşkilatında görev yapan bir polis müdürünün, yakın arkadaşı olan ve FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiası ile yargılanan bir iş insanını, dosyası İstinaf’ta iken devreye girerek ceza almamasını sağladığı, neticesinde de bu iş insanının, Ankara’nın en kıymetli bölgelerinden Çayyolu’nda bir evi söz konusu polis müdürüne değerinin yaklaşık üçte bir fiyatına devrettiği ifade edilmiştir. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan bir diğer polis müdürünün ise, Çankaya bölgesinde bir gece kulübünü bir yakını üzerinden satın aldığı ve devir için 1 milyon 600 bin dolar civarında ödeme yapıldığı iddia edilmektedir. Son olarak ise bir tatil beldesinin ilçe Emniyet Müdürü’nün, göçmen kaçakçılığından sabıkalı bir kişinin atölyesinde kendisine tekne yaptırdığı ifade edilmektedir.
Bu çerçeveden hareketle,
1) Söz konusu iddialar hakkında bilginiz bulunmakta mıdır? Alenileşen bu iddialarla ilgili bir soruşturma başlatacak mısınız?
2) Bir polis müdürünün kazandığı maaş belli olduğuna göre, kendisine milyonlarca dolar ödeyerek gece kulübü satın alması ya da özel tekne sipariş edip imal ettirmesi sizce olağan karşılanabilir mi? Söz konusu polis müdürlerinin bu paraları nasıl elde ettiğine dair bir araştırma yaptıracak mısınız?
3) Göçmen kaçakçılığının en yoğun olduğu merkezlerden biri konumundaki bir ilçenin emniyet müdürünün, yine göçmen kaçakçılığından sabıkası olan bir kişinin atölyesinde tekne yaptırıyor olması, teşkilat içerisinde bu kirli işlere bulaşan şahısların varlığına sizce işaret etmekte midir?