CHP’li Taşcıer: Yeni varyant çocukları etkiliyor, acil önlem alınmalı!

CHP’li Taşcıer: Yeni varyant çocukları etkiliyor, acil önlem alınmalı!
17 Mart 2021 09:03

CHP Ankara Milletvekili Eczacı Gamze Taşcıer hızla yayılan yeni COVID-19 varyantıyla ilgili uyardı ve çağrı yaptı. “Yeni varyant çocukları etkiliyor, acil önlem alınmalı” diyen Taşcıer, Avrupa’dan gelen bilgilere göre salgının çocuklarda görülme sıklığının ikiye katlandığını ve Bakanlığın verileri yaş gruplarına göre yayınlayarak önlemleri buna göre alması gerektiğini ifade etti.

 

 

ARTIK YENİ GERÇEĞİ KABULLENMEK ZORUNDAYIZ

 

COVID-19’un yeni varyantının hızla yayıldığının altını çizen Taşcıer, “İsveç’ten gelen veriler gerçekten korkutucu. Ülkede İngiltere varyantı olarak bilinen B117 mutasyonu yüzde 50’ler seviyesine ulaşmış durumda ve bu varyantla doğru orantılı olarak 0-9 yaş arası çocuklarda görülen vakalar yüzde 123 artmış. 10-19 yaşları arasındaki artış da yüzde 72 oranında. Dolayısıyla daha önce bildiğimiz, çocukların bu virüsten daha az etkilendiği görüşünü hızla değiştirmek zorundayız. Çocuklar da bu yeni varyant nedeniyle COVID-19 salgınından etkilenmeye başladı. İngiltere, İtalya, Fransa gibi ülkelerden de benzer veriler paylaşılmıştı. Dolayısıyla bunu artık bir gerçek olarak kabul etmek ve önlemleri de buna göre almak zorundayız.” dedi.

 

ÇOCUKLARIN HASTALANMASINI BEKLEMEDEN ÖNLEM ALALIM

 

 

Almanya’dan da 15 yaşın altında virüs görülme sıklığının keskin bir hızla arttığı ve kreşlerde artan vakaların İngiltere varyantıyla ilgili olduğunun açıklandığını belirten Taşcıer, “Almanya’da da kreşlerin bir kısmı tam bir kısmı azaltılmış kapasiteyle açılıyordu ancak bu veri onlar için de şoke edici oldu. Bizde de benzer bir süreç var, okulları açmaya başladık. Ancak bu varyant ülkemizde de görülüyor ve çocuklar büyük tehlike altında. Gerçeği kabullenmeli ve çocukların hastalanmasını beklemeden önlemleri almamız gerekiyor.”

 

BAŞARILIYIZ DEMEKLE BAŞARILI OLUNMUYOR

 

 

“Bugüne kadar hiç dinlememiş olsa da yine de Sağlık Bakanı’na çağrı yapıyorum.” ifadesini kullanan Taşcıer, şeffaf olunması ve vaka verilerinin detaylı olarak paylaşılmasını istedi. Vakaların yaş gruplarına dağılımını görmenin çok önemli olduğunun altını çizen Taşcıer, “İngiltere varyantı maalesef şimdiye kadar rahat olduğumuz çocuklar konusunda acilen önlem almamız gerektiğini gösteriyor. Salgınla mücadelede çok başarılıyız demekle başarılı olunmuyor. Süreci şeffaflık içerisinde yürüten, halka gerçekleri anlatarak herkesin desteğini alan ülkeler başarılı oluyor. Türkiye’de de çocuklarda görülen vakalarda bir artış var mı, varsa ne boyutta bunları görmek, hem insanların kendi hayatları ve çocuklarıyla ilgili karar alması, hem de alınacak önlemlerin belirlenmesi açısından hayati.” dedi.