CHP’li Taşcıer: Skandal salgın yönetimi nedeniyle vatandaşla eczacılar karşı karşıya getirildi!

CHP’li Taşcıer: Skandal salgın yönetimi nedeniyle vatandaşla eczacılar karşı karşıya getirildi!
14 Mayıs 2021 10:03

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Eczacı Gamze Taşcıer, 14 Mayıs Eczacılık Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

 

Taşcıer mesajında şunları kaydetti:

 

Bir yılı aşkın süredir içinde bulunduğumuz pandemi döneminde on binlerce eczacı, sevdiklerimizi bizlerden koparan bu salgına karşı en ön cephede, gecesini gündüzüne katarak ve kendi sağlığını da tehlikeye atarak mücadele etmektedir. Toplum sağlığı için büyük bir özveriyle çalışan eczacılar, maalesef bu süreçte ülkeyi yönetenlerden yeterli ve gerekli desteği görememiş, salgın yönetimi sürecinden dışlanmış, fiziksel ve psikolojik şiddete uğramış, karalama kampanyalarının odağı haline getirilmiş ve tümüyle haksız cezalarla karşı karşıya bırakılmıştır. Tüm bu olumsuzluklara karşın, meslekleri üzerine yemin eden eczacılar sorumluluktan bir an olsun geri durmamış, salgına karşı verilen mücadelede en önemli görevlerden birini başarıyla sürdürmüştür, sürdürmeye de devam etmektedir.

 
Bu yıl maalesef 14 Mayıs’ı, COVID-19 salgınında meslektaşlarımızı ve çalışma arkadaşlarımızı kaybetmiş olmanın acısı ve derin üzüntüsüyle karşılıyoruz. Aramızdan ayrılan 51 eczacı ve 19 eczane çalışanımızı rahmetle anıyor, ailelerine ve tüm sevenlerine tekrar sabırlar diliyorum. Bu süreçte hastalarla doğrudan temasta bulunarak görevlerini yerine getirmeye çalışan eczacıların gösterdikleri fedakârlık, salgına karşı verilen mücadelede olağanüstü bir önem taşımaktadır. Bundan sonraki dönemde de, her zaman olduğu gibi, şerefli mesleğimizin gereklerini, ettiğimiz yemin doğrultusunda yerine getirmeyi ve toplum sağlığı için çalışmayı sürdüreceğiz.

 
Geçtiğimiz yıl eczacılar olarak yaşamakta olduğumuz tüm sorunların, bu yıl da aynı şekliyle sürüyor olması üzüntü ve daha da önemlisi kaygı vericidir. Ülkeyi yönetenlerin bir türlü duymak istemedikleri ve günden güne büyüyen sorunlarımız ivedilikle çözüm beklemektedir. Yetersiz olduğunu ısrarla söylediğimiz sağlıkta şiddet kanunu beklendiği üzere soruna çare olamamıştır. Kurum eczacılarının yaşadığı ücret adaletsizliği görülmek istenilmemektedir. Türkiye’nin dört bir yanında günü birlik planlarla, adeta tabela arzı yaratmak için açılan yetersiz ve ihtiyaç fazlası eczacılık fakülteleri sorunu, tüm çağrılarımıza ve uyarılarımıza rağmen daha da kötü hale getirilmektedir. Özellikle bu dönemde bulaşma riskini son derece artıran kâğıt reçete uygulamasının hala son bulmaması, skandal salgın yönetimi nedeniyle vatandaşla eczacıların karşı karşıya getiriliyor olması, salgın yönetiminde sağlık zincirinin en önemli halkalarından biri olan eczacıların ısrarla dışlanıyor oluşu çözülmeyen, daha doğrusu çözülmek istenilmeyen sorunlar olarak hala ortadadır.

 
Dolayısıyla bu yıl da 14 Mayıs Eczacılık Günü, bir kutlama gününden ziyade, kaybettiklerimizi anma ve mesleğimizin geleceği adına mücadele etme günü olarak belirmektedir. Hem salgın sürecinin devam ediyor olması hem de sokağa çıkma yasakları nedeniyle bu sene de bir arada olamasak da, mücadele azmimizin bir olduğunun inancını taşıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm meslektaşlarıma sevdikleriyle birlikte geçirecekleri mutlu ve huzur dolu bayramlar diliyor, kaybettiğimiz meslektaşlarımızı rahmetle anıyor, insanlığın karşı karşıya olduğu bu sıkıntılı günlerin bir an önce son bulmasını ümit ediyor, tüm eczacılarımıza, bizlerin büyük destekçileri olan eczane çalışanlarımıza ve tüm halkımıza sağlık ve esenlikler diliyorum.”