CHP’li Taşçıer: Kadınlar artık bir meyveyi bölüp, çocuklarına veriyor!

CHP’li Taşçıer: Kadınlar artık bir meyveyi bölüp, çocuklarına veriyor!
8 Kasım 2021 10:25

CHP’li eczacı milletvekili Gamze Taşçıer, “Mutfaktaki yangın mahalleyi sardı” dedi ve ekledi: “K adınlar çocuklarını sağlıklı beslemekte zorlanıyor artık. Yoksulluktan eve kapandılar. Geçim derdi şiddeti de tetikledi…”

 

 

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre şu açıklamaları yaptı:

 

 

“Ekonomik süreçten de en çok kadınlar etkilendi. Özellikle çocuklarının sağlıklı beslenmesi konusundaki ailelerin kaygıları arttı. Kadınlar bu yoksullukla birlikte evine kapandı, dışarı çıkamıyorlar. Hatta artan yaşam masrafları nedeniyle evinde misafir dahi ağırlayamayacak hale geldi. Kadınlarımız artık bunun hesabını yapıyor. Meyvesi, keki, çayı, çerezi ile 4 misafiri ağırlamak, en az 100 lira. Kadın sosyal hayattan tamamen koptu ve evinde bile sosyalleşeceği alan kalmadı. Yoksulluk şiddeti, işsizlik ise geçimsizliği tetikliyor, bu bir sarmal olarak devam ediyor. Kadının ekonomik gücü aileyi parçalamaz. Tam tersine şiddeti de azaltır. Çocuklar daha iyi aile ortamında yetişir. Kadın mutlu olunca çocuk da, eş de mutlu olur. Toplum mutlu olur.”

 

 

ÇOK GERİDE KALDIK

 

 

“Ev idaresi kadının kontrolünde ama mutfaktaki yangın mahalleyi sarmış durumda. Tencereler boş. Aş kaynamıyor artık mutfaklarda. Her şey çok pahalı. Art arda zamlar geldi. Dur durak bilmiyor. Kadınlarımız bir meyveyi çocukları arasında paylaştırmak zorunda kalıyor. Aldıklarını ikiye bölüyorlar. Kadının kaç çocuk yapacağına karışmak yerine, sosyal devlet olmak için kafa yormalıyız. Türkiye’de kadın, seçme seçilme hakkı ile attığımız ileri adımın da gerisinde kaldı. Halen nafaka hakkı tartışılıyor.”