CHP’li Taşcıer: İntihar yaşı 13’e indi!

CHP’li Taşcıer: İntihar yaşı 13’e indi!
5 Mayıs 2021 08:47

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşcıer Nisan ayı intihar verilerini açıkladı. Yerel haber sitelerinden yaptıkları tarama sonucu düzenli olarak aylık intihar verilerini açıkladıklarını belirten Taşcıer, buna göre Nisan ayında en az 129 kişinin intihar ederek yaşamına son verdiğini, bunlardan 8’inin ise çocuk olduğuna dikkat çekti.

 

 

İNTİHARLAR ARTIYOR

 

“Soru önergelerimize ve bilgi edinme başvurularımıza yanıt alamadığımız için 81 ilde çıkan haberleri her ay tek tek tarıyoruz.” diyen Taşcıer, “Buna göre Nisan ayında en az 129 kişinin intihar ettiğini tespit ettik. Yerel basın taramalarımızda tüm intihar vakalarını isim isim tespit ediyoruz. 2021 yılının Ocak ayında 94, Şubat ayında 99, Mart ayında da 112 kişinin intihar ederek yaşamına son verdiğini raporlamıştık. Her ay daha da kararan bir tabloyla karşı karşıyayız. İnsanlar yaşamlarına son veriyor ve intiharlar da bir salgın gibi yayılıyor. Toplumsal bir sıkışma var.” ifadelerini kullandı.

 

İNTİHAR GİRİŞİMLERİ KAT BE KAT FAZLA

 

Tespit edilen sayıların en az olduğunun altını çizen Taşcıer, “Çünkü bu sayılar yalnızca haber olan intihar vakaları. Ayrıca bu ayki 129 intihar vakası yalnızca ölümle sonuçlananlar. Bunun haricinde intihar girişimlerini dahil etmiyoruz. Çünkü girişimlere baktığımızda bundan çok ama çok daha fazla olduğunu görüyoruz. İnsanlar neden intihar ediyor, neden yaşamlarına son veriyor, bu Türkiye için çok yakıcı ve acilen dikkatle üzerine eğilinmesi gereken bir sorun. Ortada bir buhran var. Pandemi ile birlikte zor günler geçiren esnaf canına kıymaya başladı. Bu konu Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında geliyor.” dedi.

 

“İNTİHAR YAŞI 13’E İNDİ”

 

İntihar edenler arasında çocukların da olduğunun belirten Taşcıer, “Geçtiğimiz ayki tespitlerimizde Mart ayında 13 çocuğun intihar ederek yaşamına son verdiğini görmüştük. Bu ay da maalesef biri 13, ikisi 15, ikisi 16 ve üçü 17 yaşında olmak üzere 8 çocuk yaşamına son vermiş. İntihar yaşı maalesef 13’e kadar inmiş durumda. Tespit edebildiklerimiz arasında en çok intihar gerçekleşen il bu ay 10 intihar vakasıyla Denizli oldu. Şanlıurfa’da 9, Antalya ve Diyarbakır’da 7’şer intihar sonucu ölüm gerçekleşmiş.” ifadelerini kullandı.