CHP’li Taşcıer Emniyet sınavındaki şaibe iddialarını Meclis’e taşıdı!

CHP’li Taşcıer Emniyet sınavındaki şaibe iddialarını Meclis’e taşıdı!
26 Nisan 2021 12:47

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşcıer, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün açtığı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında şaibe olduğu iddialarını, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

 

 

 

 

Daha sınav öncesinde adı şaibe iddialarıyla anılan kişinin yazılı sınavda en düşük puanı, sözlü sınavda ise tam puan alarak başarılı olmasının tesadüf olup olmadığını soran Taşcıer, “Ne hikmetse kamuda yapılan tüm sınavlarda benzer olaylarla karşılaşıyoruz. Yazılı sınavda en kötü puanları alan kişiler, sözlü sınavlarda bir anda olağanüstü bir başarıyla tam puanlar alıyor. Emniyet’in açtığı bu sınavda da, daha adı sınav öncesinde şaibe iddialarına karışan bir kişinin aynı senaryo ile başarılı sayılması malumun ilanını bir kez daha gözler önüne seriyor. Acaba bu kişi Sayın Bakan’ın fotoğrafı olup da tanımıyorum diyeceği bir başkası mıdır, onu da merak ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Taşcıer önergesinde şunları kaydetti:

 

 

Basın yayın organlarında yer alan haberlere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün açtığı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında şaibeler olduğu, sınav konularının bazı Memur-Sen üyeleri tarafından belirlendiği, bu kişilerin yazılı sınavdan en düşük puanı alsalar da sözlü sınavda tam puan alarak başarılı sayıldıkları, yazılı sınavda yüksek puan alan bazı kişilerin de sözlü sınavda elendikleri ifade edilmektedir.

 

 

Bu çerçeveden hareketle,

 
1. Daha sınav öncesinde gündeme gelen şaibe iddiaları hakkında herhangi bir idari soruşturma yapılmış mıdır?
2. Henüz sınav yapılmadan önce, konuları belirlemeye çalıştığı öne sürülerek ismi anılan Büro Memur-Sen İstanbul 8 Nolu Şube Başkanı ve Genel Merkez Denetleme Kurulu üyesi Cemal Üstün’ün, yazılı sınavdan en düşük puan olan 60 puan alması ve daha sonra yapılan sözlü sınavdan tam puan alarak başarılı sayılması tesadüf müdür?
3. İddiayı dile getiren ve aynı sendikanın Nazilli İlçe Temsilcisi de olan sivil polis memuru Mustafa Acartürk’ün konuyla ilgili bilgilerine başvurulmuş mudur?
4. Yıllardan bu yana kamuda yapılan sınavlarda alışageldiğimiz üzere, bu sınavda da yazılıdan neredeyse tam puan alan adayların sözlü sınavlarda en düşük puanları alması yalnızca bir tesadüfün eseri midir?