CHP’li Tarhan Köşk’e aday mı?

CHP’li Tarhan Köşk’e aday mı?
15 Eylül 2013 11:38

Emine Ülker Tarhan, Fazıl Say’ın sözlerini Sözcü gazetesine değerlendirdi.

 

 

Siz TOMA’nın önüne oturunca ünlü piyanist Fazıl Say da twitter üzerinden “Emine Ülker Tarhan CHP’nin başına geçsin” mesajını verdi. Bu mesajın büyük destek bulduğunu biliyor muydunuz?

 

Biliyorum. CHP isimlerin partisi değildir. Devleti kuran partidir, onu korumak gerekir. Türkiye’de siyasetin zaman zaman çok çirkinleştiğini de biliyorum ve bundan kendimi uzak tutmaya çalışıyorum. Kadın duyarlılığının kaldıramayacağı güreşler tutuluyor ve siz kimi zaman umutsuzluğa düşüyorsunuz.

 

Halk tarafından belli makamlara aday gösterilmem elbette bir onurdur. Halkın yoğun desteğini her yerde hissediyorum. Onlardan olduğumu mu hissediyorlar, samimiyetimi mi, yoksulluktan geldiğimi mi, bilmiyorum ama benim onları hesapsız sevdiğimi, gençler de çocuklarımı sevdiğim gibi onları sevdiğimi galiba hissediyorlar. Halkın sevdiği kişilerin tehlikeli bulunmasını ise yadırgıyorum.

 

Bu konudaki son sözüm, burası Mustafa Kemal’in partisidir, layık gördükleri koltuk da Mustafa Kemal’in koltuğudur. O kadar kolay değil, onu düşlemek de oturmak da…

 

Köşk’e aday mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “sevecen ve eğitimli, herkesi kucaklayacak” bir kadın Cumhurbaşkanı adayını parti dışından göstereceğini söyledi. Ne düşünüyorsunuz?

 

Takdir elbette Sayın Genel Başkan’ındır. Şunu söyleyeyim CHP içinde de eminim hem sevecen, hem iyi eğitimli ve hem de tüm toplumu kucaklayacak binlerce kadın var.

 

 

Yüksel ŞENGÜL / SÖZCÜ