CHP’li Sümer’den Bakan Nebati’ye: Ekonomi hurdaya çıkmış siz hala ışıltı peşindesiniz!

CHP’li Sümer’den Bakan Nebati’ye: Ekonomi hurdaya çıkmış siz hala ışıltı peşindesiniz!
11 Kasım 2022 12:01

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında söz alarak Türk lirasının değer kaybına dikkat çekti.

 
CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, dün TBMM’de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde elindeki madeni paraları göstererek “Bu poşetin içerisindeki madeni para 85 lira. Bu poşeti hurdacıya götürdüğümüz zaman 242 lira ediyor. Yani paranın hurdacıdaki değeri maalesef kendisinden daha fazla. Bu poşet ekonomiyi hurdaya çevirdiğinizin göstergesidir. Ekonomi hurdaya çıkmış siz hala ışıltı peşindesiniz” dedi.

Elinde tuttuğu bir torba madeni parayı göstererek Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye seslenen Sümer, şunları söyledi:

 

 

“EKONOMİ HURDAYA ÇIKMIŞ SİZ HALEN IŞILTI PEŞİNDESİNİZ”

 

 

“Ekonomik değerlere, piyasanın durumuna, yanlış ekonomi politikalarına değindi. Vatandaşı perişan eden zengini daha çok zenginleştiren bu sistem ne yazık ki sizin eseriniz. Hem zamandan tasarruf etmek hem de kısaca ekonominin durumunu anlatmak için bir örnek vermek istiyorum. Bakın Sayın Bakan, elimde 2 kilo madeni para var. Bu poşetin içerisindeki madeni para 85 lira. Bu poşeti hurdacıya götürdüğümüz zaman 242 lira ediyor. Yani paranın hurdacıdaki değeri maalesef kendisinden daha fazla, yazıktır, günahtır. Şuraya Bakın Sayın Bakan, bu poşet ekonomiyi hurdaya çevirdiğinizin göstergesidir. Onun için diyoruz ki Türk parasını daha artık değersiz duruma getirmeden müdahale edin. Memleket batmış, ekonomi hurdaya çıkmış siz hala ışıltı peşindesiniz. Vatandaş ışıltıyı bıraktı Sayın Bakan. Evindeki ışığı açamaz duruma geldi. Siz gülmeye devam edin.” ( ANKA)