CHP’li Sümer: 40 kişilik sınıflar salgına davetiye çıkartıyor!

CHP’li Sümer: 40 kişilik sınıflar salgına davetiye çıkartıyor!
5 Eylül 2021 08:34

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “2021 – 2022 Eğitim Öğretim döneminin kalabalık sınıflar ve salgın hastalığın gölgesinde başlaması ile ilgili değerlendirmede bulundu.

 

 

Orhan Sümer, “2021 – 2022 eğitim -öğretim dönemi yine Covid- 19 salgınının gölgesinde başlıyor. Ancak Bakanlığın aldığı tedbirler ailelere güven vermiyor. Geçen sene covid yüzünden çocuklarını okula göndermeyen aileler de eklenince sınıflarda yığılmalar meydana geliyor. Sınıflar 40’ar, 50’şer kişilik. Öğrencilerin sağlığı, çevresel faktörler, ailelerin durumu göz önüne alındığında bir sınıfta bu kadar fazla öğrenci olması adeta salgına davetiye çıkartmak anlamına gelir. Geçen sene EBA Sisteminin ne kadar başarısız olduğunu ve çocukların nasıl mağdur edildiğini görmüştük. Bakanlığın tüm bu olumsuzlukları giderecek adımlar atması gerekiyordu ancak yapılan bir şey yok. Bakanlığın bu kadar kalabalık sınıflarda yüz yüze eğitimin sağlık açısından sonuçlarını mutlaka hesaplaması gerekir” Dedi.

 

 

AİLELER BİR AN ÖNCE AŞILANMALI

 

 

Orhan Sümer, “Çocuklarımızın yüz yüze eğitime başlaması kadar sağlık tedbirlerinin alınması da hayati önem taşıyor. Ailelerimizde iki aşısını da yaptırmış olanların sayısı ne yazık ki halen yeterli durumda değil. İlgili Bakanlıkların bir an önce çocuklarını okula gönderecek ailelerin iki doz aşısının da tamamlanmasını sağlayacak girişimlerde bulunması gerekiyor. Bugün tedbirler alınmazsa yarın çok daha vahim tablolarla karşılaşılabilir.” Dedi.

 

 

EĞİTİMDE YÖNTEM NE OLACAK BİLEN YOK

 

 

Orhan Sümer, “Eğitimde yöntem ne olacak ne yazık ki belli değil. Yüz yüze eğitim başladı ancak her gün salgın hastalık nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı artıyor. Bu durumda hangi yöntem tercih edilecek. EBA Sisteminin ihtiyacı karşılamadığı ortada. Özellikle geçen sene vefat sayıları daha az seviyedeyken online olan sınavların şimdi yüz yüze yapılması oldukça eleştiri alıyor. Eğitim hayatı yeniden başladı ancak iktidarın yönettiği her konuda olduğu gibi ne olacağını bilen yok” Dedi

 

 

OKULLARDA MASKE VE DEZENFEKTAN SIKINTISI VAR

 

 

Orhan Sümer, “Okullar açıldı ancak maske ve dezenfektan sıkıntısı devam ediyor. Okulların sayısına göre gönderilen maskeler aynı gün içerisinde tükeniyor. Dezenfektan malzemelerinin olmayışı riski arttırıyor.

İşkur üzerinden okullarda çalışmaya başlayacak olan personellerin hâlen belirlenmemiş olması büyük sıkıntı yaratıyor. Haftada iki kez PCR testi konuşuluyor. Ancak bu test sonuçlarını kim kontrol edecek, hangi tedbirlere alacak belirsizliği korumaya devam ediyor” Dedi.