CHP’li Şevkin: Zafer Bayramı onurlu bir mirastır, milli ruhu canlı ve diri tutalım!

CHP’li Şevkin: Zafer Bayramı onurlu bir mirastır, milli ruhu canlı ve diri tutalım!
30 Ağustos 2021 09:54

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Fevzi Çakmak ve ulusu için canını hiçe sayan tüm kahramanları saygıyla andı

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, ulusun varlığına ve birliğine işaret eden, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutladı. 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da büyük bir kahramanlık destanı yazan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Fevzi Çakmak ve ülkesinin bağımsızlığı için canını hiçe sayan tüm kahramanları minnet ve saygıyla anan Dr. Şevkin, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her birey bu onurlu günü kararlılıkla, inançla ve onurla kutlamalıdır” dedi.

 

Kuruluş ve kurtuluş felsefesinin gelecek nesillere doğru ve düzenli aktarılması, anlatılmasının Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihsel süreci açısından önemine dikkat çeken Dr. Şevkin, bir ulusun yeniden küllerinden doğuşunun destanı olan Büyük Taarruz’un dünyaya örnek bir destan olduğuna dikkat çekti.

 

 

Kurtuluş yıllarının Batı Cephesi Komutanı, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün, Büyük Taarruz’un başarıya ulaşmasından sonra söylediği, “Bütün Cihan Harbi’nde, iki cihan harbinde böyle bir misal yoktur. Bu eser, bu kadar ciddi, bu kadar nadir bir askeri sanat eseridir” sözlerini hatırlatan Dr. Şevkin, yokluğa, yoksulluğa, içeride ve dışarıda gerçekleşen hainliğe karşın tarihe altın harflerle yazılan ‘Zafer Bayramı’nın tüm ulus için onurlu bir miras olduğuna vurgu yaptı.

 

 

“MİLLİ RUHU CANLI VE DİRİ TUTALIM”

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, kardeşçe yaşamın, laik, demokratik, çağdaş bir sistemin temellerini atan, sosyal, ekonomik ve siyasal devrimlerle ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine taşıma gayretinde olan Mustafa Kemal Atatürk başkumandanlığındaki zaferin bir direniş öyküsü olduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, “Bu büyük destanı, direniş öyküsünü, onurlu bir mirası, askeri sanat eserini onurlu ve gururla kutlayalım. Sadece kutlamakla kalmayıp anlamını, önemini ve değerini bilerek gelecek nesillere doğru bir biçimde aktarılmasını sağlayalım. Bu topraklarda yaşayan her insan bu bilinçle hareket etmelidir. İşgalci güçlere son ve kesin darbenin vurulmasını sağlayan Zafer Bayramımız, özgürlüğün de sembolüdür. Milli ruhu hep birlikte canlı ve diri tutalım” ifadelerini kullandı.
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Cumhuriyeti’ni bugünlere taşıyan Ulu Önder, Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Batı Cephesi Kumandanı, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve Mareşal Fevzi Çakmak ile tüm silah arkadaşlarını, kahramanca mücadele eden tüm atalarımızı saygı, rahmet ve minnetle andı.