CHP’li Şevkin: Kadın girişimciler, müzisyenler yüz üstü bırakıldı!

CHP’li Şevkin: Kadın girişimciler, müzisyenler yüz üstü bırakıldı!
21 Haziran 2021 10:41

Adana’nın Vakıflar Çarşısı’nda gelinlik sektörüne hizmet sunan 35 kadın girişimci, müzisyenler ve 100’e yakın esnaf, Adanalılardan ve yetkililerden destek bekliyor Kaynak: “Kadın girişimciler, müzisyenler yüz üstü bırakıldı”

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’da 60 yıldan bu yana düğün sektörüne hizmet veren kadın girişimcilerin pandemi sürecinde yok sayıldığını vurguladı.

Adana’nın tarihi Vakıflar Çarşısı’ndaki esnaf ve sanatkarları ziyaret eden Dr. Şevkin, 35 kadın gelinlikçi esnafı ile kınalık, kına malzemeleri, ayakkabı, her türlü abiye kıyafet, süs ve giyim eşyası, gıda, aksesuar, hediyelik eşya, çiçek, tekstil ürünleri, el yapımı ürünler, müzik aletleri ve ayrıca 3 adet düğün salonuyla hizmet sunan 100’e yakın esnafın aileleriyle birlikte ekonomik zorluklarla baş başa bırakıldığını kaydetti. Kaynak: “Kadın girişimciler, müzisyenler yüz üstü bırakıldı”

Özellikle gelinlikçi ve müzik malzemeleri satan esnafın, müzisyenlerin pandemi nedeniyle açlıkla karşı karşıya kaldığını dile getiren Dr. Şevkin, Adana ekonomisinin kalbinin attığı önemli  merkezlerden biri olan Vakıflar Çarşısı esnafına sahip çıkılması çağrısında bulundu.

 

 


“NE HALDEYİZ KİMSE BİLMİYOR”

 

 

12 yaşında çırak olarak girdiği Vakıflar Çarşısı’nda işyeri sahibi olan Sevgi Özcan, pandemi nedeniyle aylarca kapalı kaldıklarını ve Adana’daki tüm bankalara borçlandığını söyledi. Borcu borçla kapatmak için kredi çektiğini, kredinin ödeme günü geldiğinde ne yapacağını şaşırdığını ifade eden Özcan, “Kadınların önünün açılmasını istiyorum. Kimse bizim ne halde olduğumuzu bilmiyor” dedi. Özcan, Vakıflar Çarşısı’nın Adana’nın can damarı konumunda olduğunu ve gerek Adanalılardan gerekse yetkililerden çarşının yeniden canlanması için destek beklediklerini vurguladı. Kaynak: “Kadın girişimciler, müzisyenler yüz üstü bırakıldı”