CHP’li Serter’den Milli Eğitim Bakanlığı sınavlarında skandallar artacak uyarısı!

CHP’li Serter’den Milli Eğitim Bakanlığı sınavlarında skandallar artacak uyarısı!
9 Eylül 2013 10:30

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, SBS’yi yapamayan Ölçme Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığının, SBS türü 12 sınavı nasıl yapacağının merak konusu olduğunu belirterek, “Yeni sistemle birlikte birçok sınav skandalı ortaya çıkacaktır” iddiasında bulundu.

 

Serter, “Milli Eğitim Bakanlığı Sınavlarında Skandallar Artacak” başlıklı SBS konusunda yaptığı yazılı açıklamada, “SBS’yi yapamayan Ölçme Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığının, SBS türü 12 sınavı nasıl yapacağı merak konusudur” dedi.

 

Ölçme Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı bünyesinde üçer öğretmenden oluşan 21 komisyon bulunması gerekirken şu an sadece 27 öğretmen görev yaptığına işaret eden Serter, şöyle dedi:

 

“İlk kez yapılacak olan bu sınavların soru havuzları oluşturulmamış, telafi sınavlarının hangi şartlarda yapılacağı belirlenmemiştir. En az 63 öğretmenin bulunması gereken Ölçme Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığında sadece 27 öğretmen kalmıştır. Ölçme Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığının içi boşaltılmış, birimdeki uzman öğretmenlerin görevlerine son verilmiştir.

 

İlk kez yapılacak yeni sınavla ilgili hiçbir altyapı hazırlanmamıştır. Yeni sistemle birlikte birçok sınav skandalı ortaya çıkacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencileri daha fazla dershanelere yönlendirecek olan bu yeni sınav modelinden vazgeçerek, bilimsel, objektif, güvenli bir sistem oluşturmalıdır.”