CHP’li Serter: Pandemi yönetilemiyor, yeni varyantlar çıkıyor, Türkiye’nin kapasitesi kullanılmıyor!

CHP’li Serter: Pandemi yönetilemiyor, yeni varyantlar çıkıyor, Türkiye’nin kapasitesi kullanılmıyor!
25 Ağustos 2021 08:44

İzmir Milletvekili Bedri Serter, İktidarın pandemi yönetiminde ortaya koyduğu tablonun tam bir fiyasko olduğunu belirterek, “18 aylık pandemi sürecinin sonunda hala her gün en az 250’ye yakın insanımız ölmeye devam etmekte. İzmir’de alfa, beta, gamma ve delta varyantlarına ek olarak bu üç mutasyonu da taşımayan alt tür saptandığı ifade edilmektedir. İktidar, ülkeyi bilinmeze sürüklemektedir. Pandemi yönetilemiyor, yeni varyantlar çıkıyor, Türkiye’nin kapasitesi kullanılmıyor. İzmir üniversiteleri genomik testler için finansman desteği bekliyor” dedi.

 

 

İzmir Milletvekili Bedri Serter, pandeminin kahramanı olan doktorların meslek Birliği olan İzmir Tabip Odası’nı ziyaret etti. Serter, ziyaret sonrası pandeminin geldiği son duruma dair açıklama yaptı.

 

 

Koca’ya çağrı

 

 

Serter, İzmir Tabip Odası’nın yaptığı son açıklamaya da vurgu yaparak Sağlık Bakanı Koca’ya seslendi: “Pandemiyi yönetemiyorsunuz, verdiğiniz rakamlar gerçeği yansıtmıyor. İlk günden bugüne kadar her geçen gün toplumun güvenini kaybettiniz. Korona virüsün pek çok varyantı olduğu bilgisini halkla çok geç paylaştınız. Oysa ki, bugün, İzmir Tabip Odası’nda yeni varyantların olabileceğini öğreniyoruz. Sayın Bakan size sesleniyorum: “Süreci tıkamayın, yeni varyantların ortaya çıkması için gerekli olduğunu bildiğimiz genotik testlerin sadece Ankara’ da değil İzmir’de de yapılmasına izin verin. Daha önce PCR testinde yaşanan sorunların yeniden yaşanmasına izin vermeyin” diye konuştu.

 

 

Ege ve Dokuz Eylül’e destek verilmeli

 

Serter, İzmir Tabip Odası’nın, varyantların tespit edilmesi için gereken genotik testlerin İzmir’de, Ege ve Dokuz Eylül Üniversitelerinin Tıp fakültelerinde yapılması çağrısına destek verdi. Serter: “İzmir’in önemli değerleri olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi bu testleri yapabilmek için yeterli kapasiteye sahiptir. Neden bu testler sadece Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nce yapılmaktadır? Ayrıca, Ankara’da yapılan testlerin sonucundan korona virüse dair farklı sonuçların, korona virüsün alt türlerinin çıktığı bilgisi bulunmaktadır. Bu noktada bildiğimiz ise varyantlara dair testlerin hala bir tek Ankara’da yapıldığı gerçeğidir. Oysa ki İzmir’in 2 Üniversitesine verilecek destekle zaman kaybetmeden gerekli testler İzmir’de de yapılabilecektir. Devletin tek yapması gereken finansman desteği sağlamaktır. Sayın Bakan Koca’ya yine sesleniyorum: İzmir’in var olan kapasitesi finansman desteği, doktorlarımız, öğretim üyelerimiz bir çağrı bekliyor” dedi.