CHP’li Serter: 19 yıllık iktidarınızda el atmadığınız, talan etmediğiniz alan kalmadı!

CHP’li Serter: 19 yıllık iktidarınızda el atmadığınız, talan etmediğiniz alan kalmadı!
21 Temmuz 2021 07:52

İktidarın turizm teşvik yasası ile bakir alanları talan etmeye devam edeceğinin görüldüğünü söyleyen CHP’li Serter, yana alanları fırsata çeviren iktidardan, turizmcilerin de rahatsız olduğunu belirterek,”19 yıllık iktidarınızda el atmadığınız, talan etmediğiniz alan kalmadı” dedi.

 

 

Turizm Teşvik Yasası ile ilgili Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, yasanın 19’uncu maddesinde içeriğinde orman alanlarının ve millî parkların tekrar ele alınarak revizasyonu konusunda büyük tereddütler yaşadığını söyledi.

 

AKP’NİN TALAN ETMEDİĞİ ALAN KALMADI

 

 

Dünyanın değişik yerlerinde seyahatleri sırasında doğa ile barışık ve doğaya saygılı ülkeleri gördüğünde imrendiğini belirten Serter, iktidar sıralarına dönerek, “Türkiye’de özellikle on dokuz yıllık iktidarınızda el atmadığınız, talan etmediğiniz alan kalmadı. Gerçekten elimizi vicdanımıza koyalım. Hepimiz ortalama olarak burada 40’lı, 50’li yaşlardayız. Yarın öbür gün çocuklarımız, torunlarımız bize isyan edecek. Lütfen, çok aklıselim davranmak mecburiyetindeyiz.Türkiye hem maden ocaklarıyla hem doğasıyla hem ormanlarıyla. Çok zengin bir ülke…Ormanlarımız gerçekten cayır cayır yanmakta. Bu çıkan yangınların sebeplerini bile araştıramıyoruz” eleştirisinde bulundu.

 

 

YANAN ALANLARI FIRSATA ÇEVİREN AKP

 

 

Ülke insanının ve AKP iktidarının doğayı ve çevreyi korunma konusunda eğitim seviyesinin düşük olduğunu belirten Serter,

“Alanlara gittiğimiz zaman, mangalların yakılması, izmaritlerin atılması, sigaraların içilmesi bu alanların yanmasına sebebiyet veren faktörler ama bu çıkan yangınlardan sonra, oraya hemen Hükûmetiniz veya çevrenizdeki kişiler veya yandaş arkadaşlarınız el atmaya kalkıyor. Aman burası açıldı, aman orman alanı bitti, buraya bir şeyler yapalım, nemalanalım istiyorlar. Yahu, rica ediyorum sizlerden, nemalanacak alan kalmadı arkadaşlar. Bakın, göllerimizin hepsi kurudu, orman alanlarımız yok oldu, yağmurlar azaldı. Daha üç gün önce Rize’de yaşadığımız felaketin sebebi… Zaten bu alanlarımızı har vurup harman savurduğumuzdan dolayı bu noktalara vardık. HES’ler, KES’ler, bir yığın olaylar yüzünden bu selleri olmaya başladı” sözleriyle tepki gösterdi.

 

 

DÜNYADA BÖYLE BİR TALAN YOK

 

 

Hükümetin İmar Yasası’yla, orman ile imarı birbirine karıştırdığını, Karadeniz sahillerinin talana edildiğini belirten CHP’li Serter, bölge milletvekillerini sert bir dille eleştirerek, “Karadenizli milletvekillerimiz var, Allah’ınızı seviyorsanız, illerinize gittiğiniz zaman o ormanların içine yapılan 10 katlı, 15 katlı, 20 katlı apartmanları seviyor musunuz ya? Var mı böyle bir şey? İsviçre’de var mı, Yunan adalarında var mı, Atina’da var mı, Adriyatik’te var mı, Avrupa’da gittiğiniz ülkelerde böyle talan olayı var mı ya?”diye sordu.

 

 

TURİZMCİ İKTİDARDAN ŞİKAYETÇİ

 

 

Bakan Ersoy’a Turizm konusunda yapılmak istenen şeylerin iktidar ile muhalefetin konuşarak birlikte yapması gerektiğini vurgulayan Serter, “Bunları beraber yapmak mecburiyetindeyiz. Bu kanun maddelerini getirerek ikide birde orman alanı, ikide birde millî parklar, ikide birde denizler… Burası Türkiye, ellemesek yemin ediyorum

dünyanın en büyük cenneti ve en büyük turizm alanı olur. Ama bizler mahvediyoruz. Kıyılarımızı parsel parsel kiralattık, halkımıza açık değil kıyılarımız, duvarlarla örülüyor. Ben İzmir Milletvekiliyim. 5 kişilik bir ailenin denize girecek yeri yok arkadaşlar; denize girecek 5 kişilik aile hafta sonu çocuğunu alsa, arabasıyla veya doğayı bozmadan evini etrafına yapıyor, koruyor. Bunları mutlak yapmak mecburiyetindeyiz ama böyle ikide birde turizm maddeleriyle oynamakla olmaz. Turizmci diyor ki bizlere: “Allah aşkına siz el atmayın, biz kendi yağımızla kavruluruz, çoluğumuza çocuğumuza bakarız.” diyor. En kısa zamanda iktidarımızda biz bunları mutlaka gerçekleştireceğiz.”