CHP’li Sertel: Milli Piyango devredildiği günden bu yana hiç denetlenmemiş!

CHP’li Sertel: Milli Piyango devredildiği günden bu yana hiç denetlenmemiş!
3 Nisan 2022 10:06

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Atila Sertel, 2020 yılında Sisal-Şans ortak grubuna devredilen Milli Piyango’nun 1,5 yıldır hiç denetlenmediğini söyledi.

 

 

Türkiye Varlık Fonu tarafından 2020 yılı ağustos ayında Sisal-Şans ortak grubuna devredilen Milli Piyango’nun o tarihten bu yana denetlenmediği ortaya çıktı.

 

 

Milli Piyango İdaresi’nin bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü KİT Alt Komisyonu’nda konuşan CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Atila Sertel “Sürekli devreden ikramiyeler, kasaya çıkan yılbaşı biletleri gibi çok sayıda iddialar gündemden düşmüyor. Sözleşme gereği Sisal-Şans ortak grubunu düzenli olarak denetlemesi gereken Milli Piyango İdaresi ise 1,5 yıldır denetim yapmamış. Yani tabiri yerindeyse Demirören’in de içinde olduğu Sisal-Şans grubu istediği gibi at oynatıyor. Olan da bir umut peşinde koşan vatandaşa ve devletin kasasına girecek paraya oluyor” dedi.

 

 

Yasa dışı bahis sitelerini tespit etmekle yükümlü olan Milli Piyango İdaresi’ni bu sitelerle etkili mücadele yürütemediği için eleştiren Sertel, “Milli Piyango İdaresi, 2019 yılında 6 bin 612 adet, 2020 yılında ise 9 bin 24 adet internet sitesine erişimin engellemesi amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na bildirmiş. Bir o kadar da engellenmeyen, pıtrak gibi çoğalan kumar siteleri var. Bunlar devletin para kaybetmesine neden oluyor” açıklamasını yaptı.