CHP’li Şeker: Yetersiz tren seferleri vatandaşı mağdur ediyor!

CHP’li Şeker: Yetersiz tren seferleri vatandaşı mağdur ediyor!
8 Ekim 2022 08:20

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, başta İstanbul – Ankara arası tren seferleri olmak üzere, yurt genelindeki tren seferlerinin azlığını ve kapasitesinin düşüklüğünü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelttiği soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Şeker, “Ekonomik krizin giderek derinleştiği günümüzde, öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlar bütçelerine uygun seyahat etmenin yollarını ararken tren seferlerinin azlığı, var olan seferlerinin de kapasitesinin yetersizliği ciddi bir mağduriyet yaratıyor” diye konuştu.

 

 

Ekonomide yaşanan krizin uçak ve otobüs bilet fiyatlarında ciddi bir artışa yol açtığını belirten CHP’li Şeker, “Gerçek ve resmi enflasyon arasında ezilen vatandaşlar artan bu ücretler karşısında trenle seyahat seçeneğine yönelmeyi tercih etse de sefer sayılarının ve yolcu kapasitelerinin azlığı vatandaşların trenle ulaşım tercihlerini engelliyor. Özellikle ülkemizin en önemli iki metropolü olan İstanbul ve Ankara arası başta olmak üzere, ülke genelinde trenle ulaşım konusunda yeterli sefer sayısının bulunmaması ve mevcut seferlerde yetersiz yolcu kapasitesinin bulunması vatandaşlarda ciddi bir mağduriyete yol açıyor” dedi.

 

 

En Büyük Mağduriyeti Öğrenciler Yaşıyor

 

 

Her kademeden okulların ve eğitim kurumlarının açılmasıyla birlikte öğrencilerin de bilet bulamadıklarından şikayet ettiğini hatırlatan CHP’li Şeker, “Bir an evvel tren sefer sayısı arttırılmalı ve trenlerin yolcu kapasitelerini artıracak çözüm önerileri hayata geçirilmelidir” diye konuştu.

 

 

CHP’li Şeker, Bakan Karaismailoğlu’na aşağıdaki soruları yöneltti:

 

 

Yurt genelinde günlük ortalama sefer sayısı ve seferlerin günlük taşıdığı yolcu ortalaması nedir?
Yurt genelinde tren sefer sayılarının arttırılması düşünülmekte midir?
Yurt genelinde tren yolcu kapasitesinin artırılması için trenlere ek vagon konması düşünülmekte midir?
İstanbul – Ankara arası tren sefer sayısı ve seferlerin günlük taşıdığı yolcu ortalaması nedir?
İstanbul – Ankara arası tren sefer sayılarının arttırılması düşünülmekte midir?
İstanbul – Ankara arası tren yolcu kapasitesinin artırılması için trenlere ek vagon konması düşünülmekte midir?