CHP’li Şahin, savcı ve avukatlara aşı önceliği tanınmasını istedi!

CHP’li Şahin, savcı ve avukatlara aşı önceliği tanınmasını istedi!
9 Mart 2021 13:18

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Covid-19 pandemisi sürecinde adliyelerde halk ile yakın temasta bulunarak görev yapan hakim, savcı ve avukatların aşı uygulanacak grup sıralamasında öncelikli olmasını istedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin, Covid-19 pandemisinin başından bu yana adliye ve cezaevlerinde halk ile yakın temasta bulunarak görev yapan hakim, savcı ve serbest avukatların aşı uygulanacak grup sıralamasında 2.aşama sınıfına dahil edilerek öncelikli olmasını isteyerek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

 

 

Adliyelerde görev yapan ve vatandaşlar ile yakın temas halinde çalışan hakim, savcı ve avukatların görevleri gereği risk grubunda olduklarını söyleyen Şahin, ‘‘Covid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında başlayan aşılama uygulamaları çerçevesinde Sağlık Bakanlığı tarafından aşı uygulanacak grup sıralaması yayımlandı ancak yargı faaliyetlerine katılan hakim, savcı ve avukatlara öncelikli aşılama grubunda yer verilmedi. Adliyelerdeki insan sirkülasyonunun yarattığı virütik ortamdan en çok etkilenme olasılığı bulunan ve vatandaşlarla yakın temas içerisinde olan hakim, savcı ve serbest avukatlar yüksek risk kapsamında. Hukuki ilişkilerin ve hukuki ihtilafların olduğu yerlerde bulunan hakim, savcı ve avukatların aşılanması, sağlık güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra toplum sağlığının korunması için de gereklidir. Sağlık Bakanlığının yayınladığı Aşı Uygulanacak Grup Sıralamasında 2.Aşamada yer alan ‘Hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörler’ kapsamına hakim, savcı ve avukatların da dahil edilmesi konusunda AKP hükümeti derhal harekete geçmelidir.’’ dedi.

 

 

Adliyelerdeki insan sirkülasyonunun yarattığı virütik ortamdan en çok etkilenme riski altında bulunan hakim, savcı ve serbest avukatların öncelikli aşılanmasını isteyen CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin Sağlık Bakanından şu sorulara cevap vermesini istedi;

 

1. Aşı uygulama takviminde hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörler içerisinde A5 ve A6 grubunda yer alan Adalet Bakanlığı ve Cezaevleri grubunda hakim, savcı ve serbest avukatlar yer almakta mıdır?
2. Pandemi başladığında bu yana il il adliyelerde Covid-19’a yakalanan hakim, savcı ve avukat sayısı nedir?
3. Hakim, savcı ve serbest avukatların öncelikli aşılama kapsamına alınması konusunda bir çalışmanız var mıdır?