CHP’li Şahin: Sağlık çalışanlarının hakları derhal verilmeli!

CHP’li Şahin: Sağlık çalışanlarının hakları derhal verilmeli!
13 Ocak 2022 15:04

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, TBMM’de yaptığı konuşmada sağlık çalışanlarının özlük haklarının en kısa sürede Meclis’e getirilip derhal yasalaşması gerektiği çağrısında bulundu. Şahin, “ Omicron varyantının ülke çapında yaygınlaşmasıyla salgının başından bu yana en yüksek Covid-19 tanısı rakamlarına şahitlik ediyoruz. İki yıldır salgına karşı fedakârca hizmet veren sağlık çalışanlarımızın üzerindeki yük her geçen gün artarken, tükenme noktasına gelen sağlıkçılarımızın özlük haklarıyla ilgili düzenlemeler en kısa sürede Meclis’e yeniden getirilmeli ve tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmelidir.” ifadelerini kullandı.

 
Düzenleme Sağlık Komisyonu’nda Görüşülmeli

 

 

 
Sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde sergilediği özverili çalışmaların ödüllendirilmesi konusunda toplumun her kesiminden yoğun baskı geldiğini söyleyen Şahin, “2021 Aralık ayında sadece hekimlere yönelik zammı içeren bir düzenleme TBMM Sağlık Komisyonu bypass edilerek Sanayi Komisyonu’nda görüşülmüş, ancak Sağlık Komisyonu’nda yeniden görüşülmek üzere geri çekilmiştir. Bu yaşananlar, Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzenlenmesini eline yüzüne bulaştırdığının ve liyakatsizliğinin açık göstergesidir. Söz konusu düzenlemeyle bakanlık hekimlerle diğer sağlık çalışanlarını karşı karşıya getirmiş, çalışma barışını derinden bozacak bir düzenlemeye imza atmıştır. Gelecek teklifin hekiminden, hemşiresine, laborantından, odyometristine ve hasta bakıcısına kadar tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde en kısa sürede tamamlanması gerekmektedir. Umarız iktidar mensupları verdikleri sözleri tutarak, zaman kaybetmeden kısa sürede tüm sağlıkçıları kapsayacak düzenlemeyi TBMM Sağlık Komisyonu’na getirir.” dedi.

 
Vakalar Artıyor Sağlıkçılar Tükenme Noktasında

 
Omicron varyantının ülke çapında yaygınlaşmasıyla birlikte sağlık çalışanlarının yükünün her geçen gün arttığının altını çizen Şahin şunları söyledi; “Pandemi sürecinde Sağlık Bakanlığı şeffaf olmayan, beceriksiz bir yönetim sergilemiş olmasına rağmen fedakar şekilde hizmet veren sağlık çalışanlarımızın görevde olması ülkemizin en büyük şansıdır. Bugün sağlık çalışanlarına karşı bir vefa borcumuz var, onlara her fırsatta alkışlıyoruz dedik ama iki yıldır hak ettikleri özlük haklarını henüz veremedik. Omicron varyantının ülke çapında yaygınlaştığı ve rekor düzeyde günlük vakaların çıktığı böylesine bir dönemde Meclis’e gelecek bir düzenleme tükenme noktasındaki sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu artıracak, çalışma barışını ileri düzeye taşıyacak ve pandemiyle çok daha başarılı mücadele vermemize vesile olacaktır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak TBMM Sağlık Komisyonu’na gelecek bir düzenleme için elimizden gelen gayreti ve desteği her daim vermeye hazırız.”