CHP’li Şahin, muhtarların da aşı önceliğine alınmasını istedi!

CHP’li Şahin, muhtarların da aşı önceliğine alınmasını istedi!
17 Şubat 2021 08:16

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Covid-19 pandemisinin başından bu yana mahalle ve köylerde halk ile yakın temasta bulunarak görevliler ile beraber vatandaşların yiyecek, içecek, ilaç ihtiyaçlarını karşılayan ve Koronavirüse yakalanan hastalar ile sürekli iletişim halinde olan muhtarların aşı uygulanacak grup sıralamasında öncelikli olmasını istedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Covid-19 pandemisinin başından bu yana mahalle ve köylerde halk ile yakın temasta bulunarak görevliler ile beraber vatandaşların yiyecek, içecek, ilaç ihtiyaçlarını karşılayan ve Koronavirüse yakalanan hastalar ile sürekli iletişim halinde olan muhtarların aşı uygulanacak grup sıralamasında 2.aşama sınıfına dahil edilerek öncelikli olmasını isteyerek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

 

 

Halka en yakın yerel yönetim birimi olan muhtarların, halk ile en fazla temas eden gruplar arasında olduğunu ve görevleri gereği risk grubunda olduklarını söyleyen Şahin, ‘‘Covid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında başlayan aşılama uygulamaları çerçevesinde Sağlık Bakanlığı tarafından aşı uygulanacak grup sıralaması yayımlanmış ancak yerel yönetimlerin birinci basamağı olan ve pandemi sürecinde özellikle evde izolasyon sürecini takip eden muhtarlara öncelikli aşılama grubunda yer verilmemiştir. Koronavirüs ile mücadele sürecinde alınan tedbirlerin uygulanması aşaması ile hayatın doğal akışı içerisinde mahallelerinde vatandaşlarla yakın temasta olan ve önemli bir sorumluluk üstlenen muhtarların sahada virüse maruz kalma potansiyellerinin yüksek olması muhtarları yüksek risk kapsamına sokmaktadır. Salgının başından bu yana yaklaşık 11 aydır vatandaşlarla birebir temasta bulunan muhtarlara da aşılama sırasında öncelik verilmesi gerekmektedir. Sağlık Bakanlığının yayınladığı Aşı Uygulanacak Grup Sıralamasında 2.Aşamada yer alan ‘Hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörler’ kapsamına muhtarların da dahil edilmesi konusunda AKP hükümetini göreve davet ediyoruz.’’ dedi.

 

Yakın temas ile hasta ve vatandaşlara hizmet veren muhtarların unutulmaması gerektiğinin altını çizen CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin Sağlık Bakanından şu sorulara cevap istedi;

 

1. Aşı uygulama takviminde hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörler içerisinde pandemi ile mücadele tedbirlerinin uygulanması konusunda önemli sorumluluklar yüklenen muhtarlar neden yer almamaktadır?
2. Pandemi başladığında bu yana il il Covid-19’a yakalanan muhtar sayısı nedir? Kaç muhtar hayatını kaybetmiştir?
3. Muhtarların öncelikli aşılama kapsamına alınması konusunda bir çalışmanız var mıdır?
4. Vatandaşlarla yakın temasta olan ve önemli bir sorumluluk üstlenen muhtarların sahada virüse maruz kalma potansiyellerinin yüksek olması ve risk altında olmaları gerekçesi göz önündeyken, Sağlık Bakanlığının yayınladığı Aşı Uygulanacak Grup Sıralamasında 2.Aşamada yer alan ‘Hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörler’ kapsamına muhtarların da dahil edilmesi gerekmemekte midir?