CHP’li Şahin: Hükümet, 15 Temmuz mağdurları için toplanan paranın üzerine yattı!

CHP’li Şahin: Hükümet, 15 Temmuz mağdurları için toplanan paranın üzerine yattı!
14 Temmuz 2020 16:54

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Şahin, iktidar partisinin 15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan yardım paralarını mağdurlara dağıtılması gerektiğini söyledi.

 

 
15 Temmuz darbe girişimi sonrası açılan kampanyalarda toplam 338 milyon lira toplandığını hatırlatan Milletvekili Fikret Şahin, ‘’ 15 Temmuz mağdurları için toplanan paranın akıbetini Gazi Meclisimizde defalarca sorduk. Fakat yetkililer sorumlulukları hep birbirlerine yüklediler. Tatmin edici hiçbir açıklama yapılmadı. 15 Temmuz gazilerimiz defalarca bu konuda eylem yaptılar. En son AKP Genel Merkezi önünde haklarını ararken şiddete dahi uğradılar. İktidar adeta şehit ve gazilerimiz için toplanan paranın üzerine yattı. Sadece 15 Temmuz için değil, Beşiktaş katliamında yitirdiğimiz polis ve vatandaşlarımız için toplanan para ve pandemi sürecinde başlatılan ‘’ Biz Bize Yeteriz Türkiyem’’ kampanyasındaki paraların da akıbeti de belli değil. Mevcut iktidar devletin parasını bitirdi, şimdi gözünü halkın parasına dikti. Bugün şeffaflık ve hesap verebilirlik mevcut iktidarın en büyük problemidir. Vatandaşa hesap vermekten korkan, Anayasal görevini yerine getiremeyen bir iktidarın artık görevde kalmasının bir anlamı yoktur. ‘’ ifadelerini kullandı.

 
Demokrasimize ve milli iradeye yönelik hain darbe girişimini ve bu olayın arkasındaki hain Fetö’yü lanetleyen Milletvekili Şahin, ‘’ Darbe girişimine karşı Milletimiz, Gazi Meclisimiz ve siyaset kurumu ortak bir direniş sergilemiş, hain girişim boşa çıkartılmıştır. Bizler CHP olarak, her zaman milli egemenliğimize ve Türkiye’nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz. 15 Temmuz’da milletimizin kararlı duruşunu güçlü bir demokrasiyle taçlandırmak için birlikte çalışma mecburiyetindeyiz. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti esaslarına sarılmaktan geçmektedir. Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletimizin azim ve kararlığıdır. Bu vesileyle, 15 Temmuz hain darbe girişimini bir kez daha lanetlerken, vatanımız uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum.’’ diyerek sözlerine son verdi.