CHP’li Şahin: Balıkesir’de artış sürüyor!

CHP’li Şahin: Balıkesir’de artış sürüyor!
2 Mart 2021 12:58

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, Balıkesir’de son 3 haftadır artış eğiliminde olan Covid-19 vakalarına dikkat çekerek, Balıkesirlilere uyarılarda bulundu. Şahin,“ Balıkesir’in normalleşebilmesi için maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmemiz gerekiyor.” dedi.

 

 

 

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre Balıkesir’de vakaların belirgin bir şekilde artış gösterdiğini vurgulayan Milletvekili Dr. Fikret Şahin, “Geçtiğimiz aylarda Balıkesir genelinde Covid-19 vakalarında önemli oranda düşüşe tanık olmuştuk. En son açıklanan vaka sayılarına göre Marmara Bölgesinde en çok Covid hasta sayısı artışının yaşandığı illerin başında Balıkesir gelmektedir. Balıkesir’in “Çok yüksek riskli” iller arasında yer alması, normalleşme sürecinin önümüzdeki aylara sarkmasına yol açmıştır. Balıkesir’de 14 Şubatta her 100 bin kişiden 83’ü Covid enfeksiyonuna yakalanırken, 26 Şubat itibariyle bu sayı 142 kişiye yükselmiş durumdadır. Vaka artışı bu şekilde devam ederse Balıkesir’in normalleşme sürecinin Mayıs ayını hatta Ramazan Bayramı sonrasını bulabileceği tahmin edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

balikesir-vaka-sayisi

 

Geçmişteki salgın dönemlerinden ders alınması ve tedbirin kesinlikle elden bırakılmaması gerektiğinin altını çizen CHP’li ŞAHİN, Balıkesirlilerin en azından Mart ayı içerisinde zorunda olmadıkça evde kalmaları ve maske, mesafe, temizlik gibi tüm tedbirlere ilk günkü gibi sıkı sıkıya uymaları çağrısında bulundu. Şahin ayrıca, aylardır dükkanları kapalı olan Balıkesir esnafının normalleşme sürecine girmesinin yolunun Balıkesirlilerin kendi ellerinde olduğunu ifade etti.